Ország-világ

2019.06.14. 09:46

Magyar fogoly halt meg egy bécsi fogdában

Az 58 éves férfi halálának okát vizsgálják.

MTI

Holtan találtak egy magyar származású foglyot szerda reggel Bécsben egy rendőrségi fogda cellájában. A halál okát vizsgálják.


Az 58 éves férfit június 6-án vették őrizetbe tartózkodási tilalom megszegése miatt. Patrick Maierhofer rendőrségi szóvivő arról tájékoztatott, hogy a férfit a tisztiorvos megvizsgálta, és egészségi állapota alapján alkalmasnak tartotta őrizetbe vételre.


A férfi halálát megelőzően az éjszakai ellenőrzés során nem tapasztaltak rendellenességet. Reggelre már nem élt, azonban idegenkezűségre utaló nyomot nem találtak, ezért arra következtetnek, hogy a férfi természetes halállal halt meg. A bíróság hivatalból boncolást rendelt el.


A NEOS - az Új Ausztria és Liberális Fórum - továbbá a Liste JETZT politikai pártok követelik a férfi halálához vezető körülmények kivizsgálását. Parlamenti felszólalásukban kértek választ arra, vajon az elhunyt férfi egészségi állapota alapján valóban alkalmas volt-e a fogva tartásra. Kezdeményezték, hogy készítsenek értékelést azokról az egészségügyi intézkedésekről, amelyeket a fogvatartottak igénybe vehetnek.

Címkék#rendőrség

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában