Ország-világ

2009.08.23. 13:24

Magyar motorosok sérültek súlyosan Horvátországban

Egy 36 éves horvát nő vezette azt a személyautót, amely a két, motorjával közlekedő magyar férfi sérülését okozta.

Súlyos sérülésekkel szállítottak kórházba szombaton délután két magyar motorkerékpárost, akik egy autós nő miatt szenvedtek balesetet a horvátországi Gospic közelében - közölte a horvát sajtó. A Lika-Zengg (Lika-Senj) megyei rendőrséget idézve a spliti Slobodna Dalmacija napilap internetes kiadásában közölte: egy 36 éves horvát nő vezette azt a személyautót, amely a két, motorjával közlekedő magyar férfi sérülését okozta. A baleset Gospic és a tengerparti Karlobag között nagyjából félúton, Brusane településnél történt. A rendőrség közlése szerint a nő nem a forgalomnak és az útviszonyoknak megfelelő sebességgel vezette az autóját, emiatt váratlanul áttért a szembejövők sávjába, ahol egymás mögött több motoros haladt.

Az autó vezetője egy 24 éves, motorját vezető magyar férfit elgázolt, a másik motoros, egy 52 éves, szintén magyar férfi pedig megpróbálta elkerülni az ütközést, de közben felborult a járművével.

A két motoros súlyos sérüléseket szenvedett, őket Gospic kórházába szállították. A balesetet okozó nő ellen a rendőrség eljárást indított.

A horvát katasztrófavédelmi szolgálat (DUZS) honlapjának közlése szerint a személyautó összesen három motorkerékpár balesetét idézte elő, további két ember csak könnyebb sérüléseket szenvedett.

Az index.hr internetes lap információja szerint mintegy 150 ezer kunára (közel 6 millió forint) becsülhető az okozott anyagi kár.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában