Ország-világ

2016.01.16. 08:40

Májusig tovább nyomoznak az SZDSZ kölcsönszerződései ügyében

A nyomozást egyszer már lezárták, de tavaly tavasszal kívül helyezték a döntést, mert a tényállást nem derítették fel teljes körűen.

Újabb négy hónappal, május 13-ig meghosszabbította az SZDSZ kölcsönszerződései ügyében indult nyomozást a Fővárosi Főügyészség - tájékoztatta a Magyar Hírlapot Bagoly Bettina, az ügyészség szóvivője.

A napilap szombati számában megjelentek szerint a szóvivő azt is elmondta, hogy az ügynek jelenleg nincs gyanúsítottja.

A Magyar Hírlap felidézi, hogy a nyomozást egyszer már lezárták, de tavaly tavasszal a Budapesti V. és XIII. Kerületi Ügyészség a határozatot hivatalból hatályon kívül helyezte, mert a tényállást nem derítették fel teljes körűen.

A lap azt írja: a 2014-ben megszűnt SZDSZ ellen a jobbikos Szilágyi György országgyűlési képviselő tett feljelentést még tavaly azzal az indokkal, hogy a liberális párt 2008-ban és 2009-ben szerződést kötött a Magyar Fejlesztési Bankkal, és huszonhat ingatlant vásárolt, de az Állami Számvevőszék vizsgálata szerint a párt több törvénytelenséget is elkövetett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában