Online és papíron

2020.03.04. 10:32

Csaknem félmillió aláírás gyűlt már össze az európai nemzeti régiók védelmében

Továbbra is arra biztat mindenkit a Székely Nemzeti Tanács, hogy támogassa a nemzeti kisebbségek védelme érdekében indított petíciót.

A szervezet külügyi biztosa az M1 csatorna szerdai műsorában emlékeztetett arra, hogy május 7-ig hét uniós tagállamból egymillió aláírást kell összegyűjteniük annak érdekében, hogy az Európai Bizottság kötelező jelleggel foglalkozzon a kezdeményezéssel.

Arra kérik a felvidéki, a horvátországi és a szlovéniai magyarokat is, hogy támogassák a törekvést – tette hozzá Dabis Attila.

Ön így csatlakozhat

A polgári kezdeményezést ezen a linken, a „Támogatom” fülre kattintva interneten keresztül bárki aláírhatja. Szükség esetén a kitöltéshez az anyaországi magyarok " target="_blank" rel="noopener noreferrer">az itt található videóban kaphatnak segítséget, az erdélyi magyarok pedig itt.

Elmondta: a kezdeményezés célja, hogy az Európai Unió saját erőforrásokat biztosítson Európa hagyományos nemzeti közösségei számára annak érdekében, hogy szülőföldjükön megőrizhessék identitásukat, ily módon hozzájárulva Európa nyelvi és kulturális sokszínűségének megóvásához.

Közölte, online már csaknem 200 ezren szignálták a kezdeményezést, és további mintegy 300 ezer aláírás gyűlt össze papíralapon. Van lehetőség a kezdeményezés támogatására a március 10-én, a székely szabadság napja alkalmából Marosvásárhelyen és Budapesten sorra kerülő rendezvényeken is – mondta a külügyi biztos.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában