Ország-világ

2009.11.28. 13:15

Már kutyákban is megtalálták az új vírust

Fokozott figyelemre szólított fel az állatoknál jelentkező A/H1N1 influenzavírus-fertőzések esetében a kínai agrártárca, miután kutyáknál két esetben is megtalálták az új vírust - jelentette a kínai sajtó szombaton.

MTI

Beteg kutyákból származó 52 mintát vizsgáltak be a kínai mezőgazdasági egyetem állatorvosi főiskolájának klinikáján, s ezekből kettőnél lett pozitív a teszt - közölte az agrártárca.

A mintákban talált vírusok genetikai összetételének elemzése után a szakemberek arra a következtetésre jutottak, hogy azok az emberekben talált vírusokkal 99 százalékban homológok, vagyis hasonló tulajdonságúak és azonos szerkezeti képletűek.

A minisztérium figyelmezette a helyi hatóságokat a megelőzés és ellenőrzés megszigorítására, továbbá az állatoknál jelentkező fertőzések kivizsgálására, az állatok esetében az esetleges mutációk megjelenésének azonnali jelentésére.

Senhszi (Shaanxi) tartományban napokkal ezelőtt az A/H1N1 vírusfertőzés veszélyére hivatkozva lezárták a látogatók elől a helyi óriáspanda kutató bázis korábban szabadon látogatható részlegét. A döntésre azt követően került sor, hogy a térségben hirtelen lehűlt a hőmérséklet és gyakoribbak lettek az influenzás megbetegedések.

Címkék#H1N1#Kína

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában