Ország-világ

2013.05.12. 23:37

Már tizenöt halálos áldozata van az újfajta koronavírusnak Szaúd-Arábiában

Tizenötre emelkedett Szaúd-Arábiában az újfajta koronavírus halálos áldozatainak a száma - közölte vasárnap a királyság egészségügyi minisztériuma.

Tavaly augusztus óta 24 ember kapta el a vírust, közülük 15-en belehaltak a fertőzésbe - közölte sajtótájékoztatón a szaúdi tárca vezetője. A miniszter elmondta, hogy jelenleg három gyanús fertőzéses esetet vizsgálnak.

Az új vírus rokon a SARS-vírussal, amely tíz éve csaknem ezer ember halálát okozta szerte a világon. Abban különbözik a SARS-tól, hogy gyors ütemű veseelégtelenséghez vezet.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) adatai szerint az új koronavírus eddig 34 embert betegített meg, közülük 18-an meghaltak. A WHO főtitkárhelyettese, a japán származású amerikai Keiji Fukuda Szaúd-Arábiában úgy nyilatkozott, egyre nagyobb a valószínűsége, hogy szoros kontaktus esetén a vírus képes emberről emberre terjedni, a szakember ezért fokozott éberséget kért a világ országaitól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában