Hallgassa élőben!

Marad-e a Motim a pályázat után?

Mosonmagyaróvár képviselő-testülete júniusi ülésén választja ki a pályázók közül azt a céget, amellyel az elkövetkezendő tizenöt évben távhő-szolgáltatási szerződést köt. Az elbírálásnál a legfőbb szempont az alacsony hődíj lesz.

A mosonmagyaróvári önkormányzat kötelező feladatként 3600 lakás és csaknem 200 közület távfűtéséről és melegvíz-ellátásáról gondoskodik. A távhőszolgáltató Joule Kft. a fűtési energia 95 százalékát már évtizedek óta a Motim Rt.-től vásárolja, ám ez a szerződés 2004. december 31-én lejár. A megállapodásban foglaltak szerint az önkormányzatnak legkésőbb 2003. június végéig döntenie kell arról, hogy a következő tizenöt évben kivel köt szerződést.

Botos Gábor önkormányzati főtanácsos a Kisalföld érdeklődésére elmondta: a távhőszolgáltatásnak rendkívül versenyképes piaca van ma Magyarországon, ezért az önkormányzat úgy döntött, hogy nyílt pályázatot ír ki az energiatermelésre. A tavaly decemberben létrehozott öt tagú munkacsoport – tagjai a Joule Kft.-től, az érintett társadalmi szervezetekből, a Mosonmagyaróvári Vállalkozók Egyesületéből, illetve a polgármesteri hivatalból képviseltették magukat – meghatározta a pályázat kiírásánál fontos peremfeltételeket. A szakmai csoport munkáját egy meghívásos pályázaton kiválasztott külső, független szakértő cég is segítette. A képviselő-testület döntése értelmében a tulajdonosi bizottság legutóbbi rendkívüli ülésén jóváhagyta a pályázat kiírásának feltételeit, amit március elején hoznak nyilvánosságra. A cégek május 30-ig adhatják be pályázatukat. Ezek közül a képviselő-testület júniusi ülésén választja ki azt, akivel a következő másfél évtizedre megköti a hőszolgáltatási szerződést.

Az értékelési kritériumokat megadva pontozással választják ki a nyertes pályázót. A pontozásnál legnagyobb súlyt a pénzügyi előnyökre fordítják, hogy minél kedvezőbb árú legyen a meleg víz.

Budai Gyula: tanú van rá, hogy Czeglédy pénzt adott át Kunhalmi Ágnesnek (videó)
A fideszes politikus állítja, a 6,3 milliárd forintból jelentős mennyiség kerülhetett az MSZP és a DK pártkasszájába.
Az EMA jövő héten dönt a Johnson and Johnson oltóanyagának ajánlásáról
Az amerikai szakemberek szerint az oltóanyag 85 százalékos hatékonysággal akadályozza meg a vírus okozta betegség súlyos szövődményeinek kialakulását.
Cáfolta az álhíreket a Dél-pesti Centrumkórház
A fekvő- és járóbeteg-szakellátás is biztosított a Jahn Ferenc kórházban az intézmény által kiadott közlemény szerint.
Ez történt az OTP Bank Liga 24. fordulójában
A felcsúti együttes egymás utáni negyedik sikerét aratta, a kispestiek elmozdultak a kieső helyről, a címvédő pedig minimális különbséggel verte a sereghajtót.
Egyre fiatalabbak egyre súlyosabb állapotban kerülnek intenzív osztályra
Aki nem jelentkezik oltásra, vagy válogat, esetleg kételkedik a vakcinák hatásosságában az veszélyezteti saját és mások életét – figyelmeztet Péter Ádám.
Fontolóra veszi az Európai Bizottság a vakcinák rendkívüli jóváhagyását
Sor kerülhetne az uniós szintű sürgősségi engedély megadására a tagállamok közötti felelősség megosztásával.