Ország-világ

2011.06.08. 16:50

Megerősítették az első francia kólifertőzést

Franciaország - Egy franciaországi beteg esetében megerősítették, hogy kólibaktérium okozta hasmenésben szenved, egy további személy pedig fertőzésgyanús - erősítették meg szerdán francia egészségügyi források.

Utóbbi esetében még nem bizonyított, hogy valóban a 23 németországi halálesetet okozó hasmenésjárvány tüneteit produkálja. Eddig összesen tizenhárom tartósan Németországban élő, vagy onnan nemrég hazatért francia állampolgáron mutatkoztak a hasmenésjárvány jelei - derült ki a francia egészségügyi hatóságok friss jelentéséből. A pácienseken elvégzett mikrobiológiai vizsgálatok jelenleg is zajlanak, eddig négy esetben zárták ki a véres hasmenésjárványt, hét beteget továbbra is vizsgálnak.

A németországi járványvédelmi központ szerdai bejelentése szerint tovább nőhet a halálos baktérium okozta járvány áldozatainak száma, annak ellenére, hogy a német kormány optimistán vélekedett az újonnan kialakult megbetegedések számát illetően. A Robert Koch intézet közlése szerint szerdán újabb beteg halt meg Németországban, egy pedig Svédországban, a bejelentett esetek száma kedden elérte a 2648-ot. Ezek közül csaknem 700 betegnek súlyos szövődményekkel, például veseelégtelenség kialakulásával kell számolnia.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában