Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI

Megfutamodott az újságírók kérdései elől László Imre

Meg sem jelent László Imre, Újbuda DK-s polgármestere azon a tegnapi díjátadón, amelyen a meghívó szerint köszöntőt mondott volna. A Gyurcsány-párti politikus a Pro Urbe Újbuda és a Pro Communitate Újbuda díjak átadóján tett volna eleget protokolláris feladatainak, ám végül helyettese, Bakai-Nagy Zita jelent meg helyette. László Imre megfutamodása feltehetően annak tudható be, hogy a Hitlerrel, illetve a szintén náci Josef Mengelével kapcsolatos kijelentéseit firtató újságírói kérdéseket szerette volna megúszni.

László Imre az újbudai önkormányzat képviselő-testületének múlt heti ülésén úgy vélte, Adolf Hitler megérdemelte, hogy annak idején a Time magazin 1938-ban az év emberének választotta. Szerinte elvitathatatlanok a náci diktátor Németországért tett cselekedetei. A DK-s polgármester a Hitlert méltató kijelentéseit az azzal kapcsolatos vitán tette, hogy legyen-e a XI. kerületben Nelson Mandela park – emlékeztet a Magyar Nemzet.

A Fidesz képviselője, Junghausz Rajmund Karácsony Gergely főpolgármester előterjesztése ellen azzal érvelt, hogy Mandela vitatott személyiség, s emlékeztetett a néhai dél-afrikai elnök terrorcselekményeire is. László Imre erre reagálva próbált hasonlatot találni Hitler példájával.

Bár László Imre szabadkozott az ominózus kijelentése után, néhány nappal később egy másik hírhedt nácival, a koncentrációs táborok emberkísérleteket végző rettegett doktorával, Josef Mengelével keverte össze Nelson Mandelát.

Borítókép: László Imre, a XI. kerület DK-s polgármestere a Fővárosi Közgyûlés ülésén a Városháza dísztermében 2019. november 27-én

Hozzászólások

Kettős gyilkossággal gyanúsítanak egy magyar és egy szlovák férfit
A 2016-os pilisszentiváni vérengzésre derülhet fény.
Jótékonysági focikupát rendeznek
Ahol a pályán kívül elért eredmény számít igazán – ezzel a szlogennel hirdetik a szegedi városi kispályás labdarúgó-­bajnokság szervezői a III. jótékonysági véradó focikupát, amelyet augusztus 22-én rendeznek meg az SZVSE-stadion műfüves pályáin.
Új lendületben a BMX cross Vásárhelyen - Galéria
Ismét lesznek nézők a sznúker-vb döntőjében
A sznúker-világbajnokság hétvégi döntőjére ismét megnyitja kapuit a sheffieldi Crucible Színház.
Hatalmas összefogás indult a Gergő ligetért
Példátlan összefogás indult a Gergő liget megmentéséért. Egy vállalkozó felajánlotta, hogy saját költségen bekameráztatja, így tartva távol a huligánokat, szombatra pedig szemétszedést hirdettek, hogy önkéntesek rendbe tegyék a területet.
Útjára indul a Fradi Kamion
Augusztus 31-ig járja majd az országot. Pénteken már a Balatonon kezd.