Hallgassa élőben!
Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI

Megfutamodott az újságírók kérdései elől László Imre

Meg sem jelent László Imre, Újbuda DK-s polgármestere azon a tegnapi díjátadón, amelyen a meghívó szerint köszöntőt mondott volna. A Gyurcsány-párti politikus a Pro Urbe Újbuda és a Pro Communitate Újbuda díjak átadóján tett volna eleget protokolláris feladatainak, ám végül helyettese, Bakai-Nagy Zita jelent meg helyette. László Imre megfutamodása feltehetően annak tudható be, hogy a Hitlerrel, illetve a szintén náci Josef Mengelével kapcsolatos kijelentéseit firtató újságírói kérdéseket szerette volna megúszni.

László Imre az újbudai önkormányzat képviselő-testületének múlt heti ülésén úgy vélte, Adolf Hitler megérdemelte, hogy annak idején a Time magazin 1938-ban az év emberének választotta. Szerinte elvitathatatlanok a náci diktátor Németországért tett cselekedetei. A DK-s polgármester a Hitlert méltató kijelentéseit az azzal kapcsolatos vitán tette, hogy legyen-e a XI. kerületben Nelson Mandela park – emlékeztet a Magyar Nemzet.

A Fidesz képviselője, Junghausz Rajmund Karácsony Gergely főpolgármester előterjesztése ellen azzal érvelt, hogy Mandela vitatott személyiség, s emlékeztetett a néhai dél-afrikai elnök terrorcselekményeire is. László Imre erre reagálva próbált hasonlatot találni Hitler példájával.

Bár László Imre szabadkozott az ominózus kijelentése után, néhány nappal később egy másik hírhedt nácival, a koncentrációs táborok emberkísérleteket végző rettegett doktorával, Josef Mengelével keverte össze Nelson Mandelát.

Borítókép: László Imre, a XI. kerület DK-s polgármestere a Fővárosi Közgyûlés ülésén a Városháza dísztermében 2019. november 27-én

Hozzászólások

Hirdetés
Ismét keresik Magyarország legvirágosabb településeit!
Cristiano Ronaldo minden idők legeredményesebb Eb-góllövője lett
A magyarok ellen kétszer is eredményes volt Cristiano Ronaldo, amivel minden idők legeredményesebb Európa-bajnoki gólszerzője lett 11 találattal.
Faluvégi Rudolf visszatért korábbi francia csapatához
A klub honlapjának híradása szerint az irányító új szerződése két évre szól.
A hétvégén indul a Nemzeti Vágta idei versenysorozata
A magyarság lovas hagyományokra épülő, hagyományőrző fesztiváljának döntője október 2-3-án lesz a fővárosi Hősök terén.
Rossi: Felteszem a kezemet, az én hibám is volt
A szövetségi kapitány a cserék miatt okolja magát, úgy érzi, a 84. percig jól teljesített a csapat.
A terméktesztek szerint biztonságosak a rovarriasztók
A Tudatos Vásárlók Egyesülete arra hívta fel a figyelmet, hogy a választék nagy, érdemes tájékozódni a termékek címkéiről.
Harminckilónyi marihuánát találtak a pénzügyőrök Tompán
A pénzügyőrök a csaknem 31 kilogramm, 75 millió forint feketepiaci értékű marihuánagyanús anyagot és a sofőrt átadták a rendőrségnek.