Ország-világ

2018.07.06. 09:32

Meghalt egy búvár a barlangban rekedt diákok kimentésére végzett művelet közben

Meghalt egy búvár az elárasztott az észak-thaiföldi Tham Luang barlangrendszerben rekedt tizenkét diák és edzője kimentésére végzett művelet közben.

Meghalt egy búvár az elárasztott az észak-thaiföldi Tham Luang barlangrendszerben rekedt tizenkét diák és edzője kimentésére végzett művelet közben - közölték pénteken a helyi hatóságok.


A tájékoztatás szerint a 38 éves férfi, Szamarn Punan, a thaiföldi haditengerészet elit alakulatának egykori tagja - aki önkéntesként részt vett a mentőmunkálatokban - csütörtök este oxigénpalackokat helyezzett el a barlangban az útvonalon, amelyen keresztül a bentrekedt csoportot kimenekíteni készülnek.


A férfi eljuttatta a palackot a kijelölt helyre, majd a visszafelé vezető úton eszméletét vesztette. Megpróbálták újraéleszteni, de a kísérletek nem jártak sikerrel.


Az ifjúsági focicsapat tagjai és edzőjük június 23-án tűntek el a Bangkoktól ezer kilométerre északra fekvő barlangrendszerben. Az egész Thaiföldet mozgósító országos figyelem mellett hétfőn, csodával határos módon élve találták meg őket. Azóta orvosi vizsgálatnak vetették alá a 11 és 16 év közötti gyerekeket, állapotuk kielégítő, legtöbbjüknek csak csekély egészségügyi problémájuk keletkezett kilenc nap után a föld alatt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában