Meghalt Superman özvegye

Superman - Christopher Reeve - özvegye Dana Reeve tüdőrákban halt meg, pedig soha nem dohányzott.

Dana Reeve kilenc éven át ápolta odaadóan a lovasbalesete után nyaktól lefelé megbénult Supermant, azaz Christopher Reeve-et, aki 2004 októberében egy fertőzés következtében hunyt el. A 44 éves özvegyet nem sokkal férje halála után újabb családi tragédia érte: édesanyja is elhunyt. Röviddel ezután pedig diagnosztizálták tüdőrákját, írja az amerikai USA Today lap.

Feladta karrierjét

Dana Reeve

Dana Reeve színésznő és énekesnő volt, amikor megismerkedett későbbi férjével. Három éve voltak házasok, és egy fiuk is született, amikor Reeve egy lovasbaleset miatt lebénult. Felesége karrierjét feladva az ápolásának szentelte életét.

Dana Reeve a tüdőrákkal diagnosztizált nők 20 százalékához hasonlóan soha nem dohányzott. Nem érezte sorscsapásnak, hogy ilyen megpróbáltatásokon kell átmennie. “Érzem, hogy Chris velem van a bajban, most még jobban, mint valaha. Mindig is úgy tekintettem rá, mint a bátorság, erő és remény élő példaképére, aki mindig kész szembenézni az élet kihívásaival” – mesélte akkor az egygyermekes édesanya, aki egy percig sem engedte meg magának, hogy összeroppanjon. Nem hagyta abba munkáját a férje által alapított, a paralízises betegek helyzetének jobbításáért küzdő alapítványnál, csupán ritkábban jelent meg a nyilvánosság előtt.

Nem adta fel

A sorozatos kemoterápiák és sugárkezelések után 2005 novemberében még úgy tűnt, sikerült megállítani szervezetében a betegséget. Akkor egy tévéműsorban arról mesélt, hogy remekül érzi magát, és úgy érzi ezt a csatát is sikeresen megvívta. Az év elején azonban állapota hirtelen rosszabbra fordult.

SZPONZORÁLT TARTALOM
Online bajnokságra hívja a családokat Kajla, az utazó vizslakölyök
Ismét tabukat dönget új könyvében B. E. Belle, azaz Barát Enikő
Ismét tabukat dönget új könyvében B. E. Belle, azaz Barát EnikőA Hazugok és a Megtörtek sikere után ismét tabukat dönget új könyvében B. E. Belle, azaz Barát Enikő. A szentesi lány ezúttal az árvaházak komor falai mögé enged bepillantást igaz történet ihlette regényével.
Tíz év után nyerte vissza szabadságát Little Grey és Little White (videó)
A két fehér delfin egy orosz kutató központban élt, majd egy kínai akvárium vásárolta meg őket.
Nemhogy embert, főemlősöket képes azonosítani az MI
Egyedszintű azonosításra képes mesterségesintelligencia-alapú rendszert fejlesztettek ki kínai kutatók.
Garami József visszatér a pécsi labdarúgásba
A korábbi szövetségi kapitány mentor és szakmai koordinátor lesz a PMFC-nél.
Aggasztó a fertőzöttek számának emelkedése a német egészségügyi miniszter szerint
Ha nem figyelnek egymásra az emberek, akkor beindulhat a járvány terjedése – mondta Jens Spahn.
A lélekre is hat az új koronavírus
Pszichiátriai rendellenességekben szenved a Covid-19-en átesettek egy része.