Ország-világ

2014.05.01. 14:37

Megnyílt az ország első dínóparkja - fotók

Az élethű dinoszauruszokat bemutató park a Zala megyei Reziben május elsejétől fogadja a látogatókat.

A 2,3 hektáros területen kialakított Dino- és Kalandparkban tucatnyi, az eredetivel azonos nagyságú dinoszauruszt láthatnak a látogatók. Az őshüllők mozgatják a végtagjaikat, a fejüket, pislognak és hangot is adnak. A látványosságot mintegy 200 millió forintos beruházással hozta létre a magyar tulajdonosok kezében lévő Rezi Park Kft. - mondta el az MTI-nek a helyszínen a társaság ügyvezetője.

Fotók

[namelink name="Báró Ferenc"] hozzátette: a dinoszauruszokat Kínában gyártották, ugyanaz a cég készítette a mozgó őshüllőket, amelyik a Jurassic Park-filmek számára gyártotta az abban látott állatokat. Magyarországon ez az első ilyen park, de a környező országokban is csak néhány helyen található hasonló létesítmény, amelynek elemeit hajóval, konténerekben szállították Európába és a gyár két szakembere szerelte őket össze a helyszínen.

A település határában található parkban a dinoszauruszok mellett felnőtteknek is szánt kötélpálya, vizes szörfszimulátor, csónakázó medencék és mászóknak felállított sziklatorony is áll. A parkot azonban szeretnék továbbfejleszteni, a most legnagyobb, hét méter magas Brachioszaurusz mellett jövőre egy 16 méter magas és 40 méter hosszú őshüllővel is gyarapodik a látnivalók sora.

Fotók

Az ügyvezető elárulta: a térségben élő magyar vendégekre, a környékre látogató hazai turistákra és a külföldi vendégekre egyaránt számítanak látogatóként. Reményeik szerint évente legalább 20 ezer vendég keresi fel az egész évben üzemelő Balaton-felvidéki látványosságot, ahol jelenleg 25 embert foglalkoztatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában