Ország-világ

2007.05.22. 16:19

Megtámadták a móri bank utódját

Kedden egy fegyveres rabló elvitte a Euronics móri boltjának bevételét. Ugyott történt öt éve Magyarország legvéresebb bankrablása.

Rablótámadás történt abban a móri épületben, ahol öt éve az Erste Bank fiókja működött, és ahol nyolc ember meghalt Magyarország legvéresebb bankrablásába. A helyszínt jelenleg zár alatt tartja a rendőrség.

A Dózsa György úti panelházak közt lévő egyszintes épületben már jó ideje nem bank működik, hanem egy műszaki cikkeket forgalmazó áruházlánc, a Euronics boltja van. Az Erste Bank egykori fiókja a 2002-es támadás után nem nyitott ki többet, új helyre költözött Móron.

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság megerősítette az értesülést. A rablás 9 óra 40 perckor történt, ekkor lépett be egy símaszkos férfi az épületbe. A rabló fegyverrel a kezében a bevételt követelte az eladóktól, mondta R. Szabó Ágnes szóvivő.

Az eladók nem álltak ellen, átadták a férfinak a kassza tartalmát. A piros pulóvert és sötét tréningnadrágot viselő rabló gyalog menekült a helyszínről a megszerzett pénzzel. A Havaria press szerint körülbelül félmillió forint volt a zsákmány.

A férfi nem használta fegyverét, személyi sérülés nem történt. Egyelőre nem tudni, hogy hány vásárló és hány dolgozó tartózkodott a boltban a rablás idején. Mivel a rablás a nyolc órai nyitás után bő másfél órával történt, feltehetőleg nem lehetett sok vásárló a műszaki áruházban. A rendőrség nagy erőkkel üldözi a rablót, a személyleírások alapján egy feltehetőleg barna hajú és kék szemű férfit keresnek.

A rablás ügyében a móri rendőrkapitányság nyomoz, jelenleg zajlik a tanúk meghallgatása, illetve a menekülési útvonalon további tanúk keresése.

A bolt egyik munkatársa az Indexnek annyit mondott, hogy minden dolgozó jól van, többet a rendőrség utasítására azonban nem közölhetett. Így egyelőre nem tudjuk, hogy hány biztonsági ember volt az áruházban, rögzítettek-e használható képet a biztonsági kamerák.

Az épületről már korábban is - a móri mészárlással kapcsolatban - többször elhangzott, hogy biztonsági szempontból nem túl szerencsés helyen van, könnyű préda lehet egy esetleges rablótámadás esetén.

Elképzelhető, hogy a keddi támadás elkövetője ebből a megfontolásból döntött a bolt kirablása mellett, és nem igazán zavarta, hogy a boltban illetve környékén az utóbbi időben egymást érik - kis túlzással - a rendőrségi helyszíni bejárások, felismertetések a móri nyomozás legutóbbi gyökeres fordulatai miatt.

(Index)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában