Megtartják a dolgozókat

A Fertő Tavi Nádgazdaság Rt. új tulajdonosa a Budai Kontó Kft. A Kisalföld szombati információját tegnap hivatalosan is megerősítették.

Az Állami Privatizációs és Vagyonkezelő Zrt. előzetesen 59 millió forintra becsülte a Fertő Tavi Nádgazdaság Rt. értékét. Ennek a 68 százalékát fizette ki az új tulajdonos, a Budai Kontó Kft. A cég emellett vállalta, hogy egy összegben visszafizeti az államnak a nádgazdaságnak korábban nyújtott 140 millió forintos kölcsönt, továbbá törlesztik az ugyancsak 140 millió forint banki tartozást.
– Várhatóan napokon belül megkötjük az adásvételi szerződést – tájékoztatott Oravecz Péter, az ÁPV Zrt. kommunikációs igazgatója. – A privatizáció sikeresnek ítélhető. Az előző két pályázati körben benyújtott kötelezettségvállalások, árajánlatok közül a Budai Kontó Kft. tette a legmagasabb ajánlatot. A cég vezetése vállalta, hogy megtartja a dolgozókat, és folytatja a nádaratást a Fertő tavon.

szponzorált tartalom
MVM EDISON 2020 – Verseny az innovatív megoldásokért
Bemutatták a mintegy ötmilliárd forintból megújított radiológiát – Fotók
Sikerként könyvelhető el, hogy a klinika saját kézbe vehette a képalkotó diagnosztikai ellátást – jelentette ki Palkovics László miniszter Szegeden.
Ezernél több civilt megöltek a Kongói DK-ban az elmúlt hónapokban
Több mint félmilliót elüldöztek otthonából.
A Real a 80 millió eurót sem sajnálja Havertzért
A Leverkusen viszont még egy évig biztos számol vele.
Fidesz: a gyöngyöspatai iskolaperben a jog nem találkozott az igazsággal
Az, ami Gyöngyöspatán megtörtént, nem történhet meg a jövőben az ország más vidékein – szögezte le a térség országgyűlési képviselője.
Kiírták az idei Móricz-, Babits- és Örkény-ösztöndíjakat
A hat hónapig bruttó 200 ezer forinttal járó ösztöndíjban idén legfeljebb 26 alkotó részesülhet.
Elfogadták az NHL 24 csapatos rájátszásának tervét
Ennek értelmében a hagyományos, 16 klubot érintő playoff előtt egy selejtező kört rendeznek, itt a két konferencia négy-négy legjobb csapata még nem lesz érdekelt.