Hallgassa élőben!

Megújul az Altavista kereső

Az egykor első számú keresőmotornak számító, de mára már sokadig helyre visszaszorult AltaVista arculat-váltással szeretné bevételi csökkenését megállítani. A kedden induló megújult kereső javított navigációt és hirdetésmentes honlapot ígér.

“A globális keresésben betöltött vezető szerepünk visszaszerzésére törekszünk”, foglalja össze törekvéseik célját Jim Barnett, az AltaVista elnöke. A 2000 októberében még mintegy 15.6 millió havi látogatással rendelkező oldal az elmúlt két év alatt rengeteg felhasználót vesztett el, és így elmúlt hónapban már csak 5.6 millió látogatót regisztrálhatott. Az Internet-boom idején számos portál-jellegű szolgáltatást és ingyenes Internet-elérést is bevezető cég a dotcom-lufi kipukkanása után sorra kénytelen volt leépíteni e bővítéseit.
A megújult AltaVista a Google a közelmúltban indított hasonló szolgáltatásához hasonlóan egy külön hírkeresőt is felvonultat majd, amely mintegy 3 ezer különböző forrásból gyűjti majd össze negyedóránként a legfrissebb szalagcímeket. A keresést ezen kívül a jövőben egy “more precision” gomb is segíti majd, amely természetes nyelveken feltett kérdések alapján fogja a releváns lapokat kigyűjteni. “A keresés precizitására fókuszálunk – a megfelelő találatok megkeresésére a végtelen weben belül”, mondja Barett.
Az AltaVista visszafog majd a hirdetések területén is, és a már nyáron száműzött felbukkanó hirdetések után a címlapján éktelenkedő óriásbannert is egy kisebbre fogja lecserélni. Ezek helyett a Google-hoz hasonlóan elsősorban a találati lista mellett megjelenő, a kereséshez kapcsolódó fizetett reklámokat fogja előnyben részesíteni.

Hirdetés
„A fiatalokat csak a mai kor eszközeivel lehet befogadóvá tenni”
Bursa Hungarica ösztöndíj
Orbán Viktor: a Balkán a következő nagy lehetőség az EU számára
A balkáni népek számára az út az Európai Unióba Közép-Európán keresztül vezet – jelentette ki a miniszterelnök pénteken, Budapesten.
Visszavonták Vetró József díszpolgári címét
Testület elé vitte Debreczeni István az általa szabálytalanul kitüntetett díszpolgárok ügyét. A kettő közül az egyik címet nem vonták vissza a képviselők, a másikat viszont igen.
Gijs Naber: Enyedi Ildikó a történet, a regény szívét ragadta meg
A féltékenység és a szerelmi kétkedés természetrajzát mutatja be Enyedi Ildikó új filmje, A feleségem története, amelyet csütörtöktől játszanak a magyar mozik.
Ebben a pazar ruhában mondta ki Majkának a boldogító igent Majoros Hajni
Gyönyörű ruhája volt Majoros Hajninak.
Lőszereket találtak egy autóban a beregsurányi határállomáson
Kétszázötven darab 9 milliméteres lőszert találtak egy autóban a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai.