Hallgassa élőben!

Melegek a seregben: nyíltan vállalhatják homoszexualitásukat az amerikai katonák

Kedden hatályát veszítette az az amerikai törvény, amely a hadseregből történő eltávolítás terhe mellett megtiltotta az amerikai katonáknak, hogy nyíltan vállalják homoszexualitásukat.

Kedden hatályát veszítette az az amerikai törvény, amely a hadseregből történő eltávolítás terhe mellett megtiltotta az amerikai katonáknak, hogy nyíltan vállalják homoszexualitásukat.

Barack Obama nyilatkozatban méltatta a változást, amelynek eredményeként “az egyenruhát viselő hazafias amerikaiaknak, ha szolgálni akarják országukat, nem kell tovább hazudniuk arról, hogy kit szeretnek”. Az elnök múlt év decemberében írta alá azt a törvényt, amely hatályon kívül helyezi az 1993-ban, Bill Clinton elnöksége idején elfogadott – “Ne kérdezd, ne mondd!” törvénynek is nevezett – jogszabályt.

Az nem tiltotta ugyan az egyenruha viselését a homoszexuálisoknak, de előírta eltávolításukat a hadseregből arra az esetre, ha nyíltan megvallották szexuális beállítottságukat. Tizennyolc év alatt több mint 14 500 amerikai katona pályafutása ért véget e törvény miatt. A melegek jogaiért küzdő amerikai csoportok évek óta követelték az 1993-as törvény eltörlését, s hatályon kívül helyezését a homoszexuálisok diszkriminációja elleni küzdelem mérföldkövének nevezték.

Menczer: ha a kormány nem áll ki a külhoni magyarokért, akkor senki nem fog
Az államtitkár közölte: a kormány mindig a párbeszéd pártján áll a szomszédos országokkal.
Orbán Viktor: a jövőt építjük! (videó)
Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn a szerbiai Horgoson a Szeged-Szabadka vasútvonal felújításindító ünnepségén vett részt Aleksandar Vucic szerb elnökkel.
A székesegyház felszentelését ünneplik
35 ezer dollár érkezett Amerikából a Gift of Life programra
A teljes költségvetés egyharmadát, azaz 35 ezer dollárt kapott a magyarországi Rotary Gift of Life programja hétfőn A szervező Dóm Rotary Clubot Amerikából támogatták, a jelképes csekket egy ott élő magyar rotarysta adta át.
Hererákot diagnosztizáltak a Norwich kapusánál
Sikerült a daganatot korai stádiumban felfedezni, és jók az esélyei a gyógyulásra.
A távhőnél is alkalmazná a gázárakat csökkentő rendszert a kormány
Palkovics László: a magyar árrendszernek köszönhetően a magyar háztartások számára nem érezhető az energiaárak emelkedése.