Ország-világ

2009.05.04. 13:55

Merénylet Afganisztánban, hét halott

Öngyilkos merénylő robbantott föl egy tartományi vezetőt szállító járművet Afganisztán keleti részén hétfőn. A politikus, három testőr és három civil életét vesztette - derül ki a kabuli belügyminisztérium adataiból.

A Laghman tartományban végrehajtott merényletért a felelősséget a tálibok vállalták magukra.

A merénylő akkor közelítette meg a gépjárművet, amikor a tartományi vezető, Mohammad Rahim távozni készült irodájából. Ekkor a támadó testére erősített robbanóanyagok működésbe léptek.

A hatalomból 2001-ben elűzött tálibok még a múlt héten figyelmeztettek arra, hogy több támadásra is készülnek a helyi katonák és az Afganisztánban állomásozó nemzetközi erők ellen.

Az afganisztáni elnök, Hamid Karzai hétfőn Washingtonba utazott, hogy találkozzon Barack Obama amerikai elnökkel és Aszif Ali Zardari pakisztáni elnökkel. A három politikus megvitatja, hogyan tudnak hatékonyabban föllépni a pakisztáni-afganisztáni térségben lévő iszlám szélsőségesek ellen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában