Ország-világ

2009.07.07. 19:09

Mérsékelhető lesz a diákhitel törlesztőrészlete

Törlesztőrészletük mérséklését kérhetik a nehéz helyzetbe került diákhitelesek. A kormány a napokban fogadta el az erről szóló kormányrendelet-módosítást.

Egyénenként eltérő, hogy a könnyítés után mekkora összeget kell törleszteni, ugyanakkor ez az összeg nem lehet kevesebb a minimálbér 6-9 százalékánál - olvasható a Diákhitel Központ honlapján.

A Diákhitel Központ nem vizsgálja, hogy milyen okból igényli a diákhiteles a könnyítést. Aki írásban kéri, megkapja a mérséklést, legfeljebb 2 évre.

Azt, hogy pontosan mekkora lesz a mérsékelt törlesztőrészlet egyénenként eltérő, mivel a felvett hitelösszegtől függ. Ugyanakkor nem lehet kevesebb a minimálbér 6-9 százalékánál. A Diákhitel Központ arra is felhívja a figyelmet, hogy aki él ezzel a lehetőséggel, vállalja, hogy így a törlesztés futamideje megnövekedhet.

Azok a hitelfelvevők, akik diákhitelüket jövedelmük alapján törlesztik, a Diákhitel Központnál 2011. június 30-ig igényelhetik a könnyítést.

Az új jogszabály, várhatóan néhány napon belül, a Magyar Közlönyben való megjelenéssel lép hatályba.

Címkék#diákhitel

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában