Ország-világ

2014.03.08. 13:16

Mesterházy: a nők is nyerni fognak a kormányváltó erők kormányzásával

Az MSZP és a párt nőtagozata nőnap alkalmából elismeréseket adott át köztük Koós János énekesnek és - posztumusz - Bódi László Cipőnek, a Republic együttes egykori frontemberének.

MTI

A gyermekek, a nyugdíjasok, a munkavállalók, a kis- és középvállalkozók és a nők azok a társadalmi csoportok, amelyek nyerni fognak az MSZP, a kormányváltó erők kormányzásával - mondta [namelink name="Mesterházy Attila"], az MSZP elnöke szombaton a párt nőtagozatának nőnapi rendezvényén Budapesten.

Őket képviselik elsősorban, értük állnak ki, az ő támogatásukra építik ki teljes kormányzati politikájukat - tette hozzá a magát kormányváltó erőnek nevező pártszövetség miniszterelnök-jelöltje.

Mesterházy Attila a Kormányváltás a nőkért című programjukat ismertetve kiemelte például, hogy eltörlik a bölcsődei gondozási díjat, és valódi védelmet adnak az anyáknak, hogy visszatérhessenek munkahelyükre. Azért dolgoznak majd, hogy több vezető legyen a közéletben és a gazdaságban, kikényszerítik, hogy a nők ugyanazon munkáért a férfiakéval egyenlő bért kaphassanak, jobban ösztönzik a családbarát munkahelyek létrehozását - folytatta. Kibővítik a negyvenéves munkaviszonyt elérő nők nyugdíjba vonulásának lehetőségét, megakadályozzák a többszörösen hátrányos helyzetben lévő nők elszegényedését, több segítséget adnak azoknak az anyáknak, akik egyedül nevelik gyermeküket, továbbá kiemelten kezelik a nők egészségmegőrzését és zéró toleranciát vezetnek be a családon belüli erőszakkal szemben - sorolta.

Az MSZP nőnapi demonstrációja a Liszt Ferenc téren. Fotó: MTI/Mohai Balázs (galéria)


Az MSZP elnöke úgy fogalmazott, hogy bárhol jár az országban, tömegével mennek oda hozzá nők, asszonyok, anyák és nagymamák, és azt kérik, olyan országot építsenek, ahol megvalósulhat egy újfajta családegyesítés, hazatérhetnek a külföldön tanuló, dolgozó fiatalok. Olyan Magyarországot építenek majd, ahová mindenki hazatérhet, ahol a fiatalok itthon is megtalálhatják számításukat - jelentette ki.

Mesterházy Attila kiemelte: akik félelem és megosztottság nélküli országban szeretnének élni, azok támogassák a kormányváltó erők listáját és jelöltjeit. A pártelnök megjegyezte, hogy a Fidesz leváltotta a logóját, és a narancs helyébe a vak komondort tette.

Gurmai Zita, a párt nőtagozatának elnöke kiemelte, hogy a Fidesznek az egész országban mindössze hat női egyéni jelöltje van. "Könnyen lehet, hogy a következő Fidesz-frakcióban több vak komondor lesz, mint nő" - tette hozzá.

Az európai parlamenti képviselő, az Európai Szocialisták nőszervezetének elnöke kifejtette: demokratikus, igazságos, szolidáris társadalmat akarnak építeni, olyan országot, amely képes alkalmazkodni a folyamatosan változó világhoz. Ezt az Európai Uniós közösségéhez igazodva képzelik el, nem "birodalmi rezsimekhez és diktatúrákhoz dörgölőzve" - hangsúlyozta Gurmai Zita, hozzátéve: "ne az azeri baltás gyilkos legyen hazánk fő exportcikke".

Kiemelte: a Fidesz az elmúlt években semmit sem tett a nőkért, ezért ők készen állnak a "fideszes macsóvilág" megdöntésére. Április 6-án le kell váltani a kormányt - jelentette ki.

Az MSZP és a párt nőtagozata nőnap alkalmából elismeréseket adott át. A díjazottak között volt például Koós János énekes és - posztumusz - Bódi László Cipő, a Republic együttes alapítója, frontembere.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában