Ország-világ

2014.04.16. 09:47

Mesterházy: nehezebb továbbcsinálni, mint abbahagyni

Azok, akik korábban a leghangosabban követelték az összefogást, most szintén a leghangosabban kritizálnak ugyanazért - nyilatkozta a Népszabadságnak au MSZP elnöke.

MTI

[namelink name="Mesterházy Attila"] úgy véli, hogy a pártban négy éve elkezdett megújító munkát kényszerűen fel kellett függeszteniük, de tovább már nem halogathatják.

A lap szerdai számában megjelent interjúban arra a kérdésre, hogy milyen mértékű eredménynél fontolta volna meg lemondását, a politikus azt válaszolta: néha nehezebb továbbcsinálni, mint abbahagyni. "Minden kritikát elfogadok és megfogadok, de szerintem ebben a speciális helyzetben sokkal nagyobb kárt okoztunk volna, ha nem visszük tovább a folyamatot" - fogalmazott, utalva arra, hogy arra kaptak felhatalmazást, hogy végigvigyék a három választást.

A személyes hibákat firtató kérdésre Mesterházy Attila azt válaszolta, minden olyan hibában, amelyet az eredmény kiértékelése során felsorolt, van személyes felelőssége. Hozzátette ugyanakkor, hogy az elmúlt években kollektív munka zajlott, és közös döntéseket hoztak, a legtöbbször egyhangú támogatással.

Az MSZP elnöke úgy véli, a többi párttal kiszélesített szövetség megkötésekor óriási volt a nyomás a szereplőkön, és ez a nyomás egyetlen irányba mutatott: a teljes összefogás felé.

"Azok, akik korábban a leghangosabban követelték az összefogást, most szintén a leghangosabban kritizálnak ugyanazért" - fogalmazott.

Mesterházy Attila beszélt arról is, hogy folytatni kell a pártban négy éve kezdett megújító munkát, amely az átrendeződött politikai térkép miatt megtorpant.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában