Ország-világ

2019.01.09. 22:38

Mexikói elnök: a határfal-vita amerikai belpolitikai probléma

Az amerikai-mexikói határon létesítendő fal körül kialakult vitát amerikai belpolitikai problémáénak nevezte szerdán Andrés Manuel López Obrador mexikói elnök.

Mexikó ezért nem fog olyan javaslatokra reagálni, amelyek az Egyesült Államok belpolitikai helyzetéből fakadnak - tette hozzá Obrador.

  

Mint mondta, több más országhoz hasonlóan az Egyesült Államokban is folyik vita, s ezért ebbe Mexikó nem fog beavatkozni.

  

A 65 éves mexikói államfő első alkalommal reagált a fallal kapcsolatos amerikai belpolitikai vitára, Donald Trump elnöknek a fal felépítését célzó követelésével kapcsolatban eddig nem foglalt állást. .

  

Az amerikai részleges kormányzati leállás feloldásáról demokrata és republikánus párti képviselők között zajló tárgyalások központi kérdése a déli határon felépítendő fal. Az elnök kitart amellett, hogy a déli határokat meg kell védeni, és ehhez változatlanul 5,6 milliárd dollárt kért a törvényhozóktól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában