Mikos Györgyné

Mikos Györgyné, a soproni Petőfi Sándor Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény tanítója.

Kategória: általános iskolai tanító

Mikos Györgyné, a soproni Petőfi Sándor Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény tanítója vallja, hogy „a szülők a legféltettebb kincsüket, a gyermeküket bízták rám, illetve az iskolára. A pedagógusnak pedig felelőssége és kötelessége vigyázni a kincsre.”

Alig bír elszabadulni a folyton körülötte nyüzsgő negyedik osztályos diákok gyűrűjéből Mikos Györgyné Vali néni. Szinte mindenki szeretne rajta lenni a fényképen. Sajnos csak néhányuknak adatik meg a lehetőség.

– Számomra a legnagyobb öröm boldognak látni a kisdiákokat. El kell ismerni, nem egyformák a tanulók, így mindenkivel másképp foglalkozom. Lényeges, hogy több időt szánjunk a gyermekek képességeinek fejlesztésére, éppen ezért meg kell találnom a tanulókhoz legközelebb álló pedagógiai módszert, és negyvenöt percen keresztül lekötni a kis lurkók figyelmét.

Ez pedig a mai világunkban nem is olyan egyszerű. A televízió, az internet jelentősen kibővítette, átalakította a kisgyermekek ismeretét, érdeklődését. Újabb és újabb kérdéseket tesznek fel, amelyekre a választ elsősorban a pedagógustól várják.

Az immáron közel harminc éve tanító Mikos Györgyné vallja, hogy a szülők a legféltettebb kincsüket, a gyermeküket bízták rá, illetve az iskolára. A pedagógusnak pedig felelőssége és kötelessége vigyázni a kincsre. Éppen ezért a tanítónő „követel, mert szereti” a kisdiákjait. A legfontosabb, hogy mindenkiben megtaláljuk a jót, úgy tanítsunk, hogy a lehető legtöbb ismeretet szerezze meg a gyermek.

Vali néni egyformán büszke a tanítványaira. Az osztályváltás számára is ugyanolyan nagy várakozás és némi feszültség, mint a leendő elsősöknek és szüleiknek. A volt osztályaiból a felsősök is szeretettel járnak vissza hozzá.

Lőrincz Diána (4. b): – Vali néni mindig segít bennünket, bármilyen problémával is fordulunk hozzá. Szeretem, mert nem szigorú hozzánk.

Erdősi Bettina (4. b): – Igazságos velünk, segít, ha elakadunk valamiben, sőt, pluszmunkákat is elvállal, csakhogy nekünk jobb legyen.

Iszló Zsolt (8. b): – Nagyon jó tanító nénink volt, sosem felejtjük el az osztálykirándulásokat, hiszen a tanórákon kívül is sokat foglalkozott velünk.
 

Ajánló


Régi Zoltán, a szülői munkaközösség elnöke: – Pedagógiai tevékenységében egyformán fontosnak tartja a tehetséges és a felzárkóztatásra szoruló, a nehezen kezelhető, nevelhető tanulókkal való foglalkozást. Sokat elmond, hogy immáron közel harminc éve van a szakmában, és tanítványai
mindig szeretettel emlékeznek vissza, gondolnak
Vali nénire.

Igazgató
Sipos Ferenc, a  Petőfi Sándor Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény igazgatója: – Túl azon, hogy szakmailag nagyon jól felkészült pedagógus, humánus ember – és talán ez utóbbi a legfontosabb. Nyugodtan fordulhat hozzá a kisdiák, a szülő, a kolléga jó tanácsért – néha jómagam is tőle kérek segítséget, ha egy-egy megoldandó feladat előtt állok.
P. Horváth László

 

A jelölést támogatók:
Nagy Georgina: Vali néni alsó tagozatban tanított. Nagyon kedves,mosolygós,jó tanár.Kedvenc tanáraim egyike. Még ma is támogat döntéseimben, és beszélgetünk. Szeretném, ha ez egyfajta jutalom lenne számára, mivel már olyan régóta tanít a Petőfi Sándor Általános Iskola és Ami-ban és segítőkész minden diákhoz.

Kedves Olvasónk!
Ha Ön is úgy gondolja, hogy bármelyik jelöltet szívesen támogatná  szavazatával illetve jelölné valamelyik kategóriába, akkor nem kell mást tennie mint a [email protected] e-mail címre elküldenie annak a tanárnak a nevét, akire szavazni szeretne (vagy jelölni), és természetesen az Ön nevét és telefonszámát, hogy éresíteni tudjuk ha Önre mosolyog a szerencse. Örömmel vennénk ha szavazatát ill. jelölését röviden néhány sorban megindokolná.

További részletek a kampányról itt >>