Mobiltelefont ad ki az Apple?

Tajvani források szerint az Apple márciusban dobja piacra saját mobiltelefonjait. Állítólag a vállalat 3G és GSM készülékekkel egyaránt készül a tavaszi premierre.

Egyelőre semmit sem tudni az Apple mobilpiaci terveiről, a vállalat magához hűen semmilyen jellegű információt, vagy feltételezést nem kommentál. Sokan tudni vélik, a készülékek iPhone márkanéven kerülnek majd az üzletekbe, mivel az Apple több országban bejegyeztette az iPhone márkanevet. Az iPhone hivatalos bejelentésére a januári MacWorld Expo 2007-en kerülhet sor.

Az interneten terjedő hírek — vagy inkább híresztelések — alapján jelenleg úgy tűnik, kezdetben két modell lesz elérhető a vállalat kínálatában, egy olcsóbb, zenelejátszásra hangolt GSM mobil, és egy drágább, 3G hálózatokon is használható, teljes billentyűzettel és Wi-Fi vezérlővel is felszerelt okostelefon. Az alkatrészgyártók tájékoztatása szerint a gyártás első három hónapjában mintegy 4 millió Apple mobiltelefon készülhet, 2007 során összesen pedig 12 millió, amelyek közül 9 millió lesz zenetelefon, 3 millió pedig okostelefon.

Az iPhone telefonok kinézetét és képességeit homály fedi egyelőre, bár az EETimes egy Wall Streeten dolgozó elemzőtől származó információra hivatkozva azt közölte, hogy a készülékekbe ugyanaz a PortalPlayer szállítja majd a chipeket, amely korábban az iPodok szívét adta. A PortalPlayert egyébként nemrég vásárolta fel az NVIDIA.

Forrás: hwsw