Hallgassa élőben!

Módosítaná a közoktatási törvényt a Fidesz és a KDNP

A fideszes Kapus Krisztián és a kereszténydemokrata Pálffy István úgy módosítaná a közoktatási törvényt, hogy az oktatásért felelős miniszter a jövőben olyan nem önkormányzati, egyházi kiegészítő támogatásban nem részesülő közoktatási intézményekkel is köthetne megállapodást, amelyek eddig ebbe a körbe nem kerülhettek be.

A kormánypárti képviselők közös javaslata rögzítené, hogy az oktatásért felelős miniszter is köthet közoktatási megállapodást akkor, ha a közoktatási intézmény térségi vagy országos-, vagy a pedagógiai programja szerint kiemelkedő jelentőségű feladatot lát el, feltéve, hogy a közoktatási intézmény fenntartója sikertelenül kezdeményezte a közoktatási megállapodás megkötését. A parlament honlapján közzétett javaslat indoklása szerint az oktatásért felelős miniszter felelőssége az állam oldaláról kiterjed arra is, hogy felkarolja azon közoktatási intézményeket is, amelyek akár az épületük befogadóképessége, akár egyéb okok miatt nem látnak el ugyan országos vagy térségi feladatot, de pedagógiai programjuk szerint kiemelkedő oktatási-nevelési tevékenységet végeznek. Ezért javasolják azt, hogy az oktatásért felelős miniszter a jövőben olyan nem önkormányzati, egyházi kiegészítő támogatásban nem részesülő közoktatási intézményekkel is köthessen megállapodást, amelyek eddig ebből a körbe nem kerülhettek be annak ellenére, hogy az országban akár egyedülálló feladatot láttak el. Mint a két kormánypárti képviselő rámutat: jelenleg több ilyen intézmény ma önhibáján kívül igen nehéz anyagi helyzetben van.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Variációk karácsonyi zserbóra
A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Hagyományos kókuszkocka
Hirdetés
A zeneművészet fiatal tehetségeit díjazta az MVM
Segíteni hívják az öregdiákokat
Elhunyt az Év veszprémi mentőse – ő is a koronavírus áldozata lett
Hatalmas veszteség érte Veszprémet, az egészségügyet.
ÁSZ: az idén teljesíthető az államadósság csökkentése
Az októberig rendelkezésre álló adatok alapján az államadósság-mutató idei évre tervezett értéke betartható – állapította meg kedden kiadott elemzésében az Állami Számvevőszék (ÁSZ).
Hat megyeszékhelyre 60 új elektromos busz érkezik jövőre
Hatvan új elektromos busz érkezik jövőre a Zöld Busz Programban, amely Győrben, Egerben, Székesfehérváron, Zalaegerszegen, Szolnokon és Szegeden áll majd forgalomba – jelentették be kedden sajtótájékoztatón, Budapesten.
Döntött az Országgyűlés: jön a négykérdéses gyermekvédelmi népszavazás
Döntött az Országgyűlés a kormány által kezdeményezett gyermekvédelmi tárgyú népszavazás elrendeléséről.
Újra jár a tramtrain
Meghibásodás miatt Szegeden belül nem közlekedett kedden reggel a tramtrain. A hibát elhárították, 10:50-től ismét a teljes vonalon jár a vasútvillamos.