Hallgassa élőben!

Monte Cristo grófja (The Count of Monte Cristo)

Egy rejtélyes és dúsgazdag különc, aki Monte Cristo grófjának nevezi magát ügyesen elvegyül a francia előkelő társaságban, s megkezdi terve végrehajtását...

rendező: Kevin Reynolds

író: Alexandre Dumas
forgatókönyvíró: Jay Wolpert
zeneszerző: Ed Shearmur
operatőr: Andrew Dunn, Tim Wooster
producer: Gary Barber, Roger Birnbaum, Jonathan Glickman
látványtervező: Mark Geraghty
vágó: Stephen Semel, Christopher Womack

szereplők:
James Caviezel
Guy Pearce
Richard Harris
James Frain
Dagmara Dominczyk
Luis Guzmán
Michael Wincott
Alex Norton

A film sztorija

Edmond Dantest, a szép jövő előtt álló, fiatal tengerészt őszinte és becsületes embernek ismeri mindenki. Két szerelme van, a tenger és a gyönyörű Mercedes, akivel már a házasságot tervezgetik. A terveket azonban váratlanul beárnyékolja egy árulás, mely nemcsak menyasszonyától fosztja meg a fiatalembert, hanem szabadságától is. Legjobb barátja, Fernand annyira féltékeny rá sikerei, de leginkább Mercedes miatt, hogy titokban feljelenti őt. S ami még tragikusabb, a törvény sem védi meg az ártatlant – elítélik, és If várának hírhedt börtönébe zárják.

A sok megpróbáltatás után érvényét veszti Dantes számára mindaz, amit eddig hitt jóról és rosszról, csak a bosszú gondolata élteti. Aztán egy napon felbukkan cellájában egyik rabtársa, Faria abbé, s az idős tudós nemcsak atyai barátja, hanem tanítója is lesz a hosszú évek alatt. Miután csodával határos módon a fiatalembernek sikerül megszöknie a börtönből, immár nem Edmond Dantes lép a világ elé, hanem egy rejtélyes és dúsgazdag különc, aki Monte Cristo grófjának nevezi magát. Ügyesen elvegyül a francia előkelő társaságban, s megkezdi terve végrehajtását, melynek egyetlen célja: módszeresen tönkretenni azokat az embereket, akik tönkretették az életét… (www.port.hu)

Kritikák

Stephen Hunter (The Washington Post)

“Hölgyeim és uraim, úgyis, mint felnőttek, ugye megegyezhetünk abban, hogy a bosszú gyerekes, értelmetlen, antiszociális viselkedés, és mindezek felett igazán menő?

Dumas regénye és Reynolds életteli filmváltozata arra a végső kérdésre keresi a választ, hogy mit nyer az ember, ha eladja a lelkét a bosszú érdekében? És a válasz: egyetlen fillért sem. De biztosan marha jó érzés!”

A teljes cikk

Paul Tatara (CNN)

“A modern jegyeladási statisztikákat figyelve a Monte Cristo grófja akár esélytelen is lehet. De ez a film kitünő azoknak, akik ettől a modernitástól kívánnak szabadulni. Bár szinte örökkévalóságnak tűnik, mire a film véget ér, – és Andrew Dunn képei annyira sötétek, hogy szinte lehetetlen megkülönböztetni a kazamatát a milliomos francia kastélyától – ez egy szórakoztató két óra.”

A teljes cikk

Nemzetközi filmtár

IMDb.com
AllMovie.com

hirdetés
A Dal 2021: Hamarosan kiderül, melyik lesz az év magyar slágere
Szívszorító levelet olvastak fel Szilágyi István özvegyének temetésén
Szűk körben vettek végső búcsút szilágyi István özvegyétől, Joli nénitől. A szertartás legmeghatóbb pillanata volt, amikor felolvasták az unoka levelét.
Hazai vereséggel kiesett a Leicester City
A nyolcaddöntő sorsolását pénteken 13 órától rendezik.
Michel: az EU prioritása az oltóanyagok gyártásának és elosztásának felgyorsítása
Charles Michel elmondta, a tagországok vezetői egyetértettek abban, hogy erősíteni kell az egészségügyi rendszereket és javítani kell a tagállamok közötti együttműködést.
Erőt, egészséget kívánt Orbán Viktor küldetéséhez Giorgia Meloni
Giorgia Meloni, a jobboldali Olasz Testvérek párt elnöke szerdán levelet küldött Orbán Viktor miniszterelnöknek, amelyben további együttműködéséről biztosítja a magyar kormányfőt.
Lemondott a kanadai vezérkari főnök, akit szexuális zaklatással vádolnak
Vizsgálatot indítottak ellene helytelen szexuális magatartás vádja miatt.
Fürjes: a következő uniós ciklusban is ezermilliárd fog a főváros fejlesztésére jutni
Fürjes Balázs legfontosabb célként jelölte meg az emberi élet és egészség védelmét és a gazdaság újraindítását.