ahogy szokott

2021.03.31. 11:44

Most Brüsszelből kampányol az oltás ellen Gyurcsány

A baloldal vezére elment egy brüsszeli oltóponthoz, de mivel ott láthatóan nem volt senki, a tesztekről kezdett beszélni.

Teljes erővel folytatja az oltásellenes kampányt a baloldal. Gyurcsány Ferenc egészen cinikus módon azt a Belgiumot akarta példának állítani a magyar kormány elé, ahol összeomlott és teljesen leállt az oltás – most így kampányol az oltás ellen – írja az Origo.

Gyurcsány elment egy oltóponthoz, de ott a tesztek fontosságáról beszélt az oltások helyett: ezzel is azt a látszatot akarta kelteni, mintha az oltás nem lenne lényeges. Krekó Péter, a baloldal oltásellenes stratégiájának ideológusa pedig egy manipulált közvélemény-kutatással próbált a keleti vakcinák ellen hergelni, miközben véletlenül elismerte, hogy a magyar emberek bíznak a kormányban és a vakcinákban.

Továbbra is tombol a koronavírus-járvány Európában, a harmadik hullámban a brit mutánstól rengetegen betegednek meg. A baloldal mégis továbbra is a védekezés és a vakcinák ellen kampányol.

Brüsszelben összeomlott az oltási kampány, Gyurcsánynak ez tetszik

Brüsszelben készített videót tett fel Facebook-oldalára Gyurcsány Ferenc bukott miniszterelnök. Ahogy azt az Origo megírta, a belga fővárosban, az EU központjában napokra leállt az oltási kampány, miután

a belga kormány egy négyfős startupra bízta az oltásra jogosultak adatainak kezelését, és a rendszer összeomlott.

Emiatt a brüsszeli régió eldöntötte, hogy leválik az országos kampányról, ez azonban időbe telik. A belga lakosságnak eddig mindössze 11 százaléka kapta meg az első oltást, Brüsszelben ennek kevesebb mint fele (Magyarországon 20 százalék feletti az arány).

Gyurcsány Ferenc egészen cinikus módon úgy döntött, hogy a tényeket semmibe véve Belgiumot próbálja példának beállítani. Ezért elment egy stadionban létrehozott oltóponthoz

de nem az oltásokról kezdett beszélni, hanem teljesen abszurd módon a tesztekről. Egy oltópontnál. Közben a háta mögött teljesen kihalt volt az oltópont, ezért Gyurcsány fényképeket is mutogatott róla – de emberek azon sem voltak.

Gyurcsány szerint a belgák sokkal jobban védekeznek – a valóságban pont fordítva: többen betegedtek meg (a napi rekordesetszám kétszerese a magyar csúcsnak), és többen is haltak meg, mint Magyarországon, annak ellenére, hogy kiderült, manipulálták az adatokat, és az idősek otthonában meghaltak jelentős része nem került be a statisztikába. És természetesen arról se feledkezzünk meg, hogy Magyarországon közel kétszer annyi ember kapta meg az első oltást, mint a Gyurcsány Ferenc által példaként emlegetett Belgiumban. De erről Gyurcsány szót sem ejtett.

Mint ahogy teljesen tudatosan beszélt a tesztekről az oltások helyett – mintha azzal lehetne megfékezni a járványt. Most így kampányol az oltás ellen.

A DK folyamatosan támad

A párt elnökéhez hasonlóan a DK is folytatta oltásellenes kampányát. A baloldali párt kerületi polgármesterei előzőleg hazug közös közleményt adtak ki, amelyben azt írták: hírt kaptak arról, hogy baloldali vezetésű kerületek rendelőintézetei nem kaptak koronavírus elleni vakcinát, és visszavonták központilag az oltóponttá minősítésüket – ezzel a hazugsággal próbálta a baloldal távol tartani az embereket az oltástól.

A Koronavírus Sajtóközpont által az MTI-hez eljuttatott közleményben az Országos Oltási Munkacsoport szégyennek nevezte, hogy a DK-s polgármesterek „a hatalomért képesek még az oltási programot is hátráltatni, és ezzel mások életével játszanak”.

A Kormányzati Tájékoztatási Központ közleményben pedig úgy fogalmazott, hogy „Gyurcsány Ferenc vezetésével a baloldal oltásellenes kampányt indított. A baloldali önkormányzatok azt kérték, hogy az ő területükre ne küldjön a kormány orosz vagy kínai vakcinát.” „A baloldalt terheli a felelősség minden olyan idős ember haláláért, akit ők beszéltek le az oltásról, és így nem szerzett időben védettséget” – tették hozzá.

Meghalt egy DK-s politikus koronavírusban

Pénteken hajnalban meghalt a koronavírus-fertőzés miatt kórházban kezelt Penz András, a Pest megyei 6. választókerület volt DK-s elnöke, Pest megyei és kistarcsai önkormányzati képviselője, 71 éves volt.

Pár nappal korábban közzétett bejegyzésében hozta nyilvánosságra, hogy pozitív lett a koronavírustesztje, majd négy nappal később tudatta, hogy az Uzsoki Utcai Kórház koronavírusos betegeket ellátó osztályára került.

A hírt különösen tragikussá teszi, hogy a veszélyeztetett korban lévő Penz pártja kommunikációjával összhangban nem vette fel az oltást, pedig így talán elkerülhető lett volna a tragédia. Ellentétben vele felesége beoltatta magát, és bár elkapta a fertőzést, nála (a vakcina miatt) enyhébb lefolyású volt. Penz aktívan részt vett a DK vakcinaellenes kampányában, halála előtt több ilyen tartalmú posztot, cikket is megosztott közösségi oldalán.

Megint előkerült az oltásellenes kampány ideológusa, Krekó Péter

„A tét magas. Ha aláásod az emberek hajlandóságát arra, hogy beoltassák magukat, akkor (Orbánnak) kell viselnie a politikai következményeket” – januárban ezekkel a gondolatokkal alapozta meg a baloldal oltásellenes kampányát Krekó Péter, a Political Capital igazgatója.

Gondolatmenetéből egyértelművé vált, a baloldal hogyan viszonyul az emberi életekhez. A Soros Györgyhöz köthető kutatóintézet vezetője ugyanis nem kevesebbről beszélt, minthogy a baloldalnak azt kell elérnie, hogy a magyar társadalom minél kisebb része oltsa be magát, mert az elhúzódó járvány okozta politikai és gazdasági hatások a kormányon csapódnának le. Kijelentése nagy port kavart a magyar közvéleményben, még egy petíció is indult ellene.

Krekó botránya után rövid időre háttérbe vonult, hogy aztán az elmúlt napokban minden eddiginél gyakrabban mutatkozzon a nyilvánosság előtt. Visszatérése azt mutatja, hogy

a baloldal újból teljes erővel folytatja az oltásellenes kampányát.

A rövidebb kihagyás után Krekó március közepén a Soros-féle Átlátszónak adott egy tegeződő interjút, majd pár nappal később a Népszavában szerepelt. A napokban pedig egy online járványügyi eseményen szólalt fel, most pedig az ATV Egyenes Beszéd című műsorában próbálta bebizonyítani, hogy a magyarok nem kérnek a keleti vakcinákból.

Az interjúban azonban előbb kénytelen volt kibökni, hogy a V4-országok közül Magyarországon és Szlovákiában a legmagasabb az oltakozási hajlandóság, majd nem sokkal később hozzátette, hogy ahol nagyobb a lakosság bizalma az egészségügyi hatóságokban és a kormányban, ott inkább beoltatnák magukat az emberek.

A műsorvezető éppen ezért rákérdezett arra, hogy akkor ez azt jelenti, hogy a V4-ek közül a magyaroknál a legnagyobb a bizalom a kormány iránt, amire a látványosan zavarba jövő Krekó először igennel válaszolt, majd dadogva kijelentését úgy módosította, hogy „ezt így nem lehet kijelenteni”, és arról kezdett beszélni, hogy az ellenzéki szavazók között kevesebben fogadják el a keleti vakcinákat, mint a kormánypártiak között, pedig – szerinte – Magyarországon nincs oltásellenes párt.

Ami nyilvánvalóan nem igaz, hiszen Gyurcsányné még tegnap is azzal kampányolt, hogy csak nyugati vakcinát fogad majd el, és köztudomású, hogy a Demokratikus Koalíció hónapok óta próbálja az orosz és a kínai vakcinák ellen hangolni a közvéleményt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában