Hallgassa élőben!

Mostohám a zsánerem (Tadpole)

Oscar Grubmant gyönyörű nők veszik körül. Ő maga fogékony, barátságos egyéniség, folyékonyan beszél franciául, imádja Voltaire-t, és úgy véli, jövője egy nő kezében van. Oscar bármely lány számára nagy fogás lenne, a probléma csak az, hogy csupán tizenöt éves.

rendező: Gary Winick
forgatókönyvíró: Heather McGowan, Niels Mueller
operatőr: Hubert Taczanowski
díszlettervező: Sara Parks
jelmeztervező: Suzanne Schwarzer
zene: Renaud Pion
producer: Alexis Alexanian
látványtervező: Anthony Gasparro
vágó: Susan Littenberg

szereplő(k):
Aaron Stanford (Oscar Grubman)
Sigourney Weaver (Eve)
John Ritter (Stanley Grubman)
Bebe Neuwirth (Diane)
Peter Appel (Jimmy)
Adam LeFevre (Phil)
Ron Rifkin (Tisch)

A film sztorija

Oscar (Aaron Stanford) egyáltalán nem nevezhető tipikus amerikai tinédzsernek. Britney dalszövegei helyett Voltaire-t olvas, méghozzá eredetiben, művelt, tisztelettudó, intelligens- szóval pont olyan srác, akit egy egyetemi docens apuka csak elképzelhet magának. Ugyanakkor a csajok is bírják, hiszen személyében bizonyítást nyer a tétel, miszerint az okos pasik nem feltétlenül viselnek pápaszemet és elálló lapátfüleket. Igen ám, de őt a korabeli lányok rajongása hidegen hagyja. Szíve hölgye ugyanis nem más, mint…. a mostohája. Eve (Sigourney Weaver) negyvenes évei közepén járó, intelligens és szép nő, de mintha valami hiányozna az életéből. Oscar pedig úgy gondolja, hogy ő az ideális partner ahhoz, hogy megadja neki mindazt a törődést és gyengéd figyelmességet, amit az apja talán túl ügyetlenül próbál meg közvetíteni. A szituációt aztán jól megbonyolítja, hogy Eve barátnője, a csábos Diane (Bebe Neuwirth) felfedezi az Oscarban rejlő szexuális lehetőségeket és nem rest ki is aknázni azokat. www.port.hu

Kritikák

Horeczky Krisztina

“Winick munkájának tán legnagyobb erénye, hogy a hétköznapi események (szendvicskészítés A Nőnek, üldögélés a laboratóriumban, mosogatás etc.) líraiak. A film talán legszebb jelenete, amikor Oscar bevallja, azon a bizonyos estén Eve piros sálját viselte Diane.

Nehezen hittem, és mégis lehetséges, hogy az érzéseinek kiszolgáltatott, a tökéletességet kereső-hajszoló, a szerepébe nyilván belefáradó Oscar egy pillanatra sem válik nevetségessé. Különösen nem bohóccá. Ez nyilván azért van, mert a helyzet abszurditása, lehetetlensége nem rémíti meg egy pillanatra sem.”
A teljes cikk

Nemzetközi filmtár

A film hivatalos oldala
A film magyar nyelvű oldala
All Movie Guide
IMDb.com

Fitch: a harmadik járványhullám ellenére erős növekedés várható a V4-országokban
A közép- és kelet-európai térség gazdaságai viszonylag ellenállóképesnek mutatkoztak a koronavírus-járvány megfékezését célzó korlátozásokkal szemben.
BL-negyeddöntő: nyert, de kiesett a címvédő Bayern
A címvédő Bayern München 1-0-ra nyert a Paris Saint-Germain vendégeként a negyeddöntőben, melyből kedden este a PSG mellett a Chelsea is továbbjutott.
Dobrev Klára ismét a vakcinák ellen kampányolt
Dobrev Klára kedd este az ATV-ben azt is kijelentette, hogy ő senkinek nem adta tovább a vírust.
Fehéroroszországban megkezdődött a járvány harmadik hulláma
Erről tanúskodik az igazolt fertőzések számának múlt heti feltűnő emelkedése.
Havazik a Bakonyban, 13 munkagéppel dolgozik a közútkezelő
Éjszaka és holnap reggel a Mátrában és a Bükkben is havazásra kell számítani.
Olaszországban megkezdték a Szputnyik V-vakcina kipróbálását
A vizsgálatban hatszázan vesznek részt.