MSZP: Orbán Viktor álljon a nyilvánosság elé

Az MSZP azt követeli Orbán Viktortól, hogy álljon nyilvánosság elé, és mondja el, milyen megszorításokat, illetve beruházás- és munkahelyellenes lépéseket tervez - jelentette ki Nyakó István, a kormánypárt szóvivője kedden.

Nyakó István utalt azokra a múlt heti hírekre, amelyek szerint Orbán Viktor még április végén egy zárt rendezvényen a jelentések szerint arról beszélt, hogy kormányra kerülésük esetén befagyasztanák a nyugdíjakat, illetve leállítanák a nagyberuházásokat.

Az MSZP szóvivője szerint a nyugdíjak befagyasztásával a Fidesz azokkal fizettetné meg hatalomra jutásának árát, akik még, vagy már nem képesek dolgozni – vagyis a szociálisan rászorulókkal, az idősekkel és a fiatalokkal. “Nem engedjük, hogy Orbán Viktor és a Fidesz hatalomvágya elvegye a nyugdíjasoktól a jussukat” – fogalmazott Nyakó István.

Szijjártó Péter ugyanakkor úgy reagált: az MSZP csak azért sulykol ostobaságokat, hogy szétverje a Fidesz és a nyugdíjasok közötti szövetséget, amit a szociális népszavazáskor kötöttek, mert akkor az ellenzéki párt a nyugdíjasok számára megterhelő kiadások eltörlését érte el. A Fidesz szóvivője hangsúlyozta: pártja a nyugdíjak reálértékének szinten tartására törekszik kormányra kerülése esetén.