Hallgassa élőben!

Nagyszombaton 54 közúti baleset történt

Az elmúlt 24 órában összesen 54 közúti közlekedési baleset történt, halálos áldozatot egy sem követelt - tette közzé a rendőrség honlapján vasárnap reggel.

A közlemény szerint 17 baleset súlyos, 37 pedig könnyű sérüléssel járt, ezeken felül 66 személyi sérülés nélküli, anyagi kárral járó baleset történt.

A rendőrség szerint 127 embert fogtak el és 264-et állítottak elő, 407 esetben kezdeményeztek feljelentést kiemelt közlekedési szabálysértés miatt. A közúti ellenőrzések során 91 esetben színeződött el a szonda.

A rendőrség prognózisa szerint több határátkelőn alakulhat ki torlódás. Tompán a visszautazó vendégmunkások várhatóan április 25-én a kora délutáni óráktól az esti órákig okoznak a belépő forgalomban egy, legfeljebb két órás fennakadást. A rendőrség alternatív útvonalnak a 8-18 óra között nyitva tartó Bácsalmás közúti határátkelőhelyet ajánlja.

Csongrád megyében a röszkei határátkelőnél lehet várakozásra számítani. A korábbi évek tapasztalatai alapján a visszautazó vendégmunkások 25-én, a kora délutáni óráktól az esti órákig okoznak forgalomtorlódást a belépő forgalomban, ahol szintén 2-3 órás fennakadás kialakulásával számol a rendőrség. Itt alternatív útvonalnak a 8-18 óra között nyitva tartó Tiszasziget határátkelőhelyet ajánlják.

Nagylaknál a húsvéti időszakra vonatkozó kamionstop miatt alakulhat ki legfeljebb két órás várakozás a teherforgalomban mindkét irányban, Ártándnál szintén a teherjárművek számíthatnak 30-60 perces torlódásra.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében az ukrán határszakaszon a legnagyobb fennakadás Záhony közúti határátkelőhelyen várható. Kilépő irányban a várakozási időt növelheti, hogy április 21-26. között a hazatérő, mikrobusszal közlekedő ukrán állampolgárok részéről intenzív forgalom várható a rendőrség szerint. A teherforgalomban a húsvéti időszakra vonatkozó kamionstopot megelőző és az azt követő időszakban, kilépő irányban 4-5 órás várakozással számolnak, amelynek mértéke függ az ukrán határ- és vámellenőrzés ütemétől.

A személyforgalomban közlekedőknek a záhonyi forgalomtorlódás elkerüléséhez alternatív útvonalnak a 7-19 óra között nyitva tartó Barabás határátkelőhelyet és a 8-16 óra között nyitva tartó lónyai átkelőt ajánlják.

150 nap zaj és forgalomkorlátozás a Felső Tisza-parton - Fotók
A Pick Aréna építése során az árvízvédelem is korszerűbbé válik a Felső Tisza-parton. Hétfőn elkezdődött a munka, ami zajjal és forgalomkorlátozással járhat, valamint az ártérben is számítani kell a méretes munkagépekre. A tervek szerint mindez 150 munkanapig nehezíti meg a szegediek életét.
Marad az alacsony kamat és a kamatmentesség a diákhiteleknél
Kamatmentes marad a felsőoktatási önköltségre felvehető Diákhitel2, valamint a szak- és felnőttképzésben bevezetett Képzési Hitel2.
Újabb megszorító intézkedéseket vezettek be Fehéroroszország ellen
Az Európai Unió újabb embereket és szervezeteket vett fel Fehéroroszországgal kapcsolatos szankciós jegyzékébe.
Akarja vagy sem, a TikTokkal megszépülhet
A Tiktok már több országban élesben bevezette: anélkül változtatja meg néhány ember arcát, hogy előbb megkérdezné, akar-e megszépülni.
Újabb ellenzéki elnökjelöltet vettek őrizetbe Nicaraguában
Mintegy négy és fél hónappal a nicaraguai elnökválasztás előtt újabb ellenzéki jelöltet vettek őrizetbe a hatóságok.
A Cserepes sori piacot pótolják miniben
Sok szegedi betevő falatját jelentette, hogy a Cserepes soron pénzzé tehette nélkülözhető tárgyait. A Cserkó január végi bezárása jelentős hiányt okozott, ezt szeretné most miniben pótolni Oláh János és Kónya Nelli. Népszerű a használtcikk-csere Szegeden.