Ország-világ

2019.06.15. 12:35

Napernyővel védte a hőségtől az udvarán előkerült éles gránátot a budapesti férfi

Napokig egy második világháborús repeszgránáttal az udvarán élt együtt Pál József.

A tűző napon, egy építkezés kellős közepén egy igencsak nem odaillő dolog, egy fekete napernyő fogadja az embereket Pál József kerepesi udvarán. Alatta rejtélyes rendőrségi szalag vonja a figyelmet a különös ernyőzési technika okára, a tövében ugyanis egy második világháborús bomba hever – írja a Bors.


József szerdán találta a robbanótestet, és azonnal értesítette a hatóságokat.


Szerdán, az építési munkálatok során fordította ki a markoló. Hívtam a 112-t, akik rendőröket küldtek ki, ők pedig megállapították, hogy valóban egy bomba – mesélte a Borsnak a férfi.

 

Kép forrása: Bors/Hatlaczki Balázy

Kép forrása: Bors/Hatlaczki Balázs


Ezután a rendőrök az illetékes tűzszerészeket is értesítették, akik megállapították, hogy B-minősítésű, azaz nem jelent közvetlen életveszélyt, ezért 30 napjuk van elszállítani a második világháborús szerkezetet, amiről idő közben kiderült: egy 81 milliméteres, német, egyébként éles repeszgránát. Udvariasan megkérték a ház urát: kiérkezésükig fedje le az éles töltetet.


– Most a napernyő védi, de eddig úgy tűnik, minden rendben vele, várjuk, hogy jöjjenek érte – tárja szét a kezét mosolyogva a házigazda.


Pénteken érkeztek meg a tűzszerészek a repeszért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában