Ország-világ

2014.01.07. 10:52

Neizer Anita a hvg.hu főszerkesztője

A szerkesztőség egyetértésével született a január 1-jei kinevezésről szóló döntés. A 32 éves közgazdász Gavra Gábort váltja a poszton.

MTI

[namelink name="Neizer Anita"] a hvg.hu főszerkesztője - közölték a hírportál oldalán kedden. A lapot eddig megbízott főszerkesztőként irányító 32 éves közgazdász Gavra Gábort váltja a poszton.

A közleményben azt írták, hogy a szerkesztőség egyetértésével született a január 1-jei kinevezésről szóló döntés. Neizer Anita 2011 júniusa óta dolgozik főszerkesztő-helyettesként a lapnál, október közepétől pedig megbízott főszerkesztő volt.

Közölték: az új főszerkesztő a folytonosságot képviseli a portál irányvonala tekintetében, de egyben új lendületet is szeretne vinni az immár több mint 350 ezres napi látogatottságú hírportál életébe.

[namelink name="Gavra Gábor"], a hvg.hu előző főszerkesztője azután mondott le tavaly október 23-án, hogy a portál valódiként kezelte és közzétette a bajai választással összefüggő videofelvételt. A videóról - amelyen férfiak a választás manipulálásáról beszéltek - később a rendőrségi nyomozás kiderítette, hogy megrendezett volt.

Október 30-án lemondott posztjáról az MSZP kommunikációs igazgatója, [namelink name="Déri Balázs"], aki közölte, hogy ő adta át a hvg.hu munkatársainak a videofelvételt.

A HVG Kiadó Zrt. vezetése október végén azzal indokolta a főszerkesztő lemondásának elfogadását, hogy "a bajai videofelvétel kezelésével, megjelentetésének körülményeivel súlyosan megsértette az 1979 óta megjelenő HVG alapértékeit, különös tekintettel a függetlenségre és a pártatlan tájékoztatásra, veszélyeztetve ezzel a HVG három és fél évtized alatt kivívott jó hírét".

Címkék#média#HVG

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában