Ország-világ

2017.07.22. 12:35

Nem kegyelmez a mémgyár a BKK-nak és a T-Systemsnek

Mémeken keresztül is oltalma alá vette az internet népe azt a 18 éves fiút, aki a BKK webshopjának egy súlyos biztonsági résére hívta fel a cég figyelmét, mégis rendőrségi ügy lett a jószándék vége.

Munkatársunktól

A Budapesti Közlekedési Központ másfél hete nyitotta meg az online bérlet- és jegyvásárló felületét, az indulás azonban nem sikerült zökkenőmentesen: súlyos biztonsági rést talált az egyik felhasználó, aki 50 forintért vásárolt bérletet, viszont nem kívánt visszaélni a hiba adta lehetőséggel, szinte azonnal jelezte a társaság felé a rendszer kijátszhatóságát. A BKK vezérigazgatója csütörtökön úgy nyilatkozott, a rendszerszintű kibertámadások ellenére az utasok adatai biztonságban vannak. Csütörtökön fordulat következett az ügyben: a rendszert működtető T-Systems Magyarország ismeretlen tettes ellen tett feljelentést, majd csütörtök éjjel otthonából vitték kihallgatásra a rendőrök azt a 18 éves fiút, aki korábban jelezte a rendszer sérülékenységét. Az internet népe felháborodott az eljáráson, rögtön oltalmuk alá vették az etikus hackert, és több se kellett, a mémgyár is beindult. Tegnap este közleményt adott ki a T-Systems, amelyben elmondták, kötelességük volt feljelentést tenni, ugyanakkor sajnálják, hogy a gyanúsított egy 18 éves diák, aki jószándékkal akart eljárni.

 

Nem kegyelmez a mémgyár a BKK-nak és a T-Systemsnek. Forrás: bkkmeme.tumblr.com - GALÉRIA


 

Címkék#bérlet

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában