Ország-világ

2017.07.01. 14:04

Nem lett járvány a két hónapja ismét megjelent ebolából a Kongóban

42 napja nem regisztráltak új megbetegedést.

MTI

Nem alakult ki járvány a két hónapja ismét megjelent ebolából a Kongói Demokratikus Köztársaságban, miután négyen haltak meg a nyolc ismertté vált esetből, és 42 napja nem regisztráltak új megbetegedést - jelentették be szombaton hivatalosan az afrikai ország hatóságai.


Az ebola 1976 óta nyolcadszor jelent meg a közép-afrikai országban idén április végén, ezúttal Bas-Uele északkeleti tartományban. A kinshasai egészségügyi hatóságok jóváhagyták egy új, kísérleti vakcina alkalmazását, de végül nem használták a betegek kis száma és logisztikai problémák miatt. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szerint annak köszönhető, hogy ilyen kevés megbetegedés volt, hogy az ebolakitörés egy viszonylag elszigetelt tartományban történt, és hogy a kongói hatóságoknak már volt gyakorlatuk a fertőzés elleni küzdelemben.


A legutóbbi, 2014-es járványban 49 ember halt meg a betegségben.


A 2014-es járvány legtöbb áldozatát Nyugat-Afrikában szedte, ahol 2014 és 2015 között több mint 11 ezer 300 ember életét követelte, és 28 ezer 600-at megfertőzött. A járvány által leginkább sújtott három nyugat-afrikai országot, Sierra Leonét, Guineát és Libériát végül 2016-ban nyilvánította ebolamentesnek a WHO.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában