Ország-világ

2008.06.22. 12:15

Nem okozott gondot az Eb a magyar-osztrák határon

A várakozások mindössze 10-15 percesek voltak. A kisebb lassulás főleg Hegyeshalomnál volt érezhető a forgalomban.

Nem okozott fennakadásokat eddig a labdarúgó Európa Bajnokság (EB) miatt a magyar- osztrák határon ideiglenesen visszaállított határellenőrzés. A rendőrség információi szerint még néhány száz magyar szurkoló kiutazására lehet számítani.

Az Országos Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a negyeddöntőkig nem okozott komolyabb fennakadásokat a magyar-osztrák határon az EB miatt ideiglenesen visszaállított határellenőrzés. Átlagosan 10-15 percet kellett várakozniuk az autósoknak, főként Hegyeshalomnál. Nem kellett rendőri kíséretet biztosítani nagyobb létszámú szurkolói csoportoknak sem. A rendőrség információi szerint még néhány száz magyar szurkoló kiutazására lehet számítani. A vasúti határátkelések kapcsán, a vonatokon a járőrök eddig nem találkoztak rendbontó szurkolói csoportokkal.

A Készenléti Rendőrség és a megyei rendőr-kapitányságok rendőrei 508 vonatot kísértek, közben 1787 főt igazoltattak. Összesen 12 embert állítottak elő, köztük hat körözöttet. A Rendőrség, a bajnokság hátralévő idejére, a hétvégékre jellemző forgalom erősödése mellett jelentősebb növekedéssel, torlódásokkal nem számol.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában