Hallgassa élőben!

Nem szigorítják a lakástámogatásokat

A kormány nem tervezi a támogatott lakáshitel felső határának csökkentését, a 15 millió forintos határ a ciklus végéig megmarad - mondta Csabai Lászlóné lakásügyi kormánymegbízott a kormányzati portálon adott interjújában.

A kormánymegbízott cáfolta azt a napokban megjelent hírt, amely szerint a kormány újra tervezi a lakástámogatásról szóló rendelet módosítását, csökkentené az államilag támogatott hitel felvehető maximumát és sávossá tenné a kamattámogatást.

A kormány és a szaktárca hónapok óta szakértőkkel egyeztet a lakáshitelekhez kapcsolódó adókedvezmény átalakításáról, illetve sávossá tételéről. A döntés a jövő héten születhet meg. A tervek szerint a hitelfelvétel első négy-öt évében megmarad az adókedvezmény, várhatóan a jelenleginél alacsonyabb lesz, és azok vehetik igénybe, akik 10 millió forint alatti hitelt vettek fel, és jövedelmük nem magasabb, mint az átlagjövedelem háromszorosa. Az átlagjövedelem bruttó 130 ezer forint. A kormány tervezi a szocpol használt lakásokra kiterjesztését is.

Udvardy Panna továbbjutott a kolozsvári tenisztorna selejtezőjében
Az első helyen kiemelt Udvardy Panna bejutott a selejtező második fordulójába a kolozsvári 235 ezer dollár (71,7 millió forint) összdíjazású salakpályás női tenisztornán.
A török hatóságok őrizetbe vettek egy embert, akit erdőtüzet okozó gyújtogatással gyanúsítanak
A törökországi erdőtüzek halálos áldozatainak száma közben hatra emelkedett.
Holtan találtak rá a 4 éves kisfiúra a játékai között
A nagymama még az ágyába fektette le az unokáját, de reggelre már nem találta.
Közel 5 ezer elektromos kerékpár megvásárlását segítette eddig a klímavédelmi akcióterv
Az elektromos rásegítésű kerékpárok beszerzését támogató pályázatnak már a kilencedik fordulója nyílik meg augusztus 2. és 6. között.
Generációkat és közösségeket köt össze a Bökényi Művészeti Napok - Fotók
Gyökeret vert a bökényi városrész kétnapos kulturális rendezvénye: idén második alkalommal rendezték meg a tavaly indult Bökényi Művészeti Napokat. A rendezvény idén nagyobb téren és bővebb programkínálattal várta az érdeklődőket.
Kidőlt fák, leszakadt ágak a megyében
A katasztrófavédelem információi szerint Csongrád-Csanád megyében is dolgoznak a tűzoltók a viharkárok felszámolásán.