Ország-világ

2019.04.18. 09:08

Nem zár be a miskolci gyermekváros

Az intézmény uniós fejlesztési program keretében újul meg, ahogy az ország többi korszerűtlen gyermekotthona is - közölte az Emmi.

MTI

Nem szűnik meg a miskolci gyermekváros, az intézmény uniós fejlesztési program keretében újul meg, ahogy az ország többi korszerűtlen gyermekotthona is - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) sajtóhírekre reagálva pénteken az MTI-vel.


Úgy fogalmaztak, a szociális ellátás "nem üres épületekről, hanem emberekről szól. Így értelmezhetetlen, ha valaki egy leromlott épület bezárását összekeveri egy magasabb színvonalú intézménybe való költözéssel". Megjegyezték, a korszerűtlen miskolci gyermekvárost fejlesztő projekt 2017-ben indult, a változások során egyetlen férőhely sem szűnik meg.


A Magyar Hírlap csütörtöki számában írta azt, hogy hamarosan bezár a nagy múltú miskolci gyermekváros, lakóit nevelőszülőknél helyezik el.


Korábban írtuk:


Hamarosan bezár a nagy múltú miskolci gyermekváros, lakóit nevelőszülőknél helyezik el - írta a Magyar Hírlap csütörtökön.


A lapnak Radomszki Lászlóné, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kirendeltségének igazgatója elmondta: egyelőre kérdéses az intézmény bezárásának időpontja. A gyermekeket három különböző helyszínen, Miskolcon, Izsófalván és Szikszón helyezik majd el. Ezek közül az első kettő építése jól halad, Szikszón még nem kezdődött el a beruházás - tette hozzá.


A szakember azt is elmondta, szeretnék, ha a gyermekek nagy része nevelőszülőkhöz kerülne, ezen is dolgoznak még.


Szarka Attila gyermekvédelmi szakértő a Magyar Hírlap érdeklődésére közölte: olyan bázisokat tudnak kialakítani a miskolci intézmény helyett, amelyek jobban tudják szolgálni a gyermekek fejlődését, illetve képviselni az érdekeiket.


(Lead-képünk illusztráció - a szerk.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában