Hallgassa élőben!

Németh Szilárd: az elmúlt években szellemiségében is megváltozott a készenléti rendőrség

Az elmúlt nyolc évben szellemiségében, intézkedési kultúrájában is megváltozott a Készenléti Rendőrség (KR), s ez ma már nem az a testület, amely 2006-ban a saját népére támadt - jelentette ki az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának fideszes elnöke azt követően, hogy látogatást tett a KR budapesti központjában szerdán.

Németh Szilárd azt mondta: a Készenléti Rendőrség múltjában fekete folt 2006. október 23., amikor az akkori politikai vezetők, köztük Gyurcsány Ferenc miniszterelnök arra kényszerítette a testület elődjét, hogy a saját népét lője és lovasrohammal “küzdje le”.

Ma már azért sem tudná elvégezni a 2006-ban rákényszerített feladatot a testület, mert nem vezényelhetők ki lovas rendőri egységek politikai rendezvényekre, illetve a 2014 és 2017 közötti, “komolynak látszó” tüntetéseken a rendőrség bebizonyította, hogy még a provokátoroknak is biztosítja a szólásszabadsághoz való jogot – tette hozzá.

A kormánypárti politikus kijelentette: a KR legaktuálisabb feladatának a határvédelmet tekinti, azután, hogy 2015-ben létrejött a két határrendészeti igazgatóság. A testület ezzel a tevékenységével hozzájárul ahhoz, hogy Magyarország mára Európa legbiztonságosabb országa és Budapest az egyik legbiztonságosabb nagyváros.

Ugyanakkor – folytatta – az elmúlt nyolc évben nemcsak a rendőrségnél történt szellemi irányváltás, hanem a kormányzat és a Készenléti Rendőrség viszonyában is, ugyanis ha a testület új feladatot kap a kormánytól, annak finanszírozását biztosítják is.

Az elmúlt időszak eredményei között említette, hogy soha nem látott mértékű illetményemelést kaptak a rendőrök, Magyarországon, vagy magyar közreműködéssel készült autókkal újult meg a rendőrség járműparkja, és egy ezer férőhelyes új körlet is épül a Készenléti Rendőrség központi telephelyén.

A sajtótájékoztatón szóba került egy kedd esti, Németh Szilárd és Fazekas Sándor agrárminiszter részvételével megtartott csepeli lakossági fórum is. Németh Szilárd az ott elhangzottakat firtató újságírói kérdésekre azt mondta: az agrárminiszter nem mondott olyat, hogy Soros György rovarokkal etetné a magyarokat, továbbá az sem hangzott el, hogy ha nyernek a szocialisták, akkor Einstein agyát kell megenniük a magyaroknak. Hozzátette: azzal egyetért, hogy amennyiben migránsok Magyarországra betelepülnek, akkor veszélybe kerül a magyar kultúra, a magyar kultúrának pedig része a magyar gasztronómia is.

Az Elios-üggyel kapcsolatos kérdésekre megismételte, hogy az egy brüsszeli kampányjelentés, egyértelmű beavatkozás a magyar választásokba. Mint mondta, a közvilágítási projekt a Bajnai-kormány időszakáig nyúlik vissza, és az ügy Simicska Lajoshoz köthető.

Szintén újságírói kérdésre reagálva Németh Szilárd többször hangsúlyosan megismételte, hogy a Magyar Helsinki Bizottság Soros-szervezet.

Vass József, Óföldeák múltjának kutatója fáradhatatlanul alkot - Fotók
Vass József régóta a helytörténet bűvkörében él, négy évtized alatt sokat tett Óföldeákért.
A kávé- és a kávégéppiacon is egyre inkább a minőséget keresik a vevők
Folyamatosan nő az igény.
Milliók kerülhetnek utcára az Egyesült Államokban
Lejárt szombaton éjfélkor az Egyesült Államokban a koronavírus-járvány miatt tavaly bevezetett szövetségi kilakoltatási tilalom.
Irgalmatlan, mi közelít az ország felé: brutális jégeső csap le
Nagyobb jégdarabok is eshetnek, kiadták a riasztást is.
A honvédség összes repülőgépét megismerhetjük a kecskeméti repülőnapon
Lánctalpas „élményutazás” is várható a kétnapos rendezvényen.
Rakétatámadás érte az afganisztáni Kandahár repülőterét
Rakétatámadás érte vasárnapra virradóan a dél-afganisztáni Kandahár repülőterét, két rakéta megrongálta az egyetlen kifutópályát.