Hallgassa élőben!

Németh Szilárd: az elmúlt években szellemiségében is megváltozott a készenléti rendőrség

Az elmúlt nyolc évben szellemiségében, intézkedési kultúrájában is megváltozott a Készenléti Rendőrség (KR), s ez ma már nem az a testület, amely 2006-ban a saját népére támadt - jelentette ki az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának fideszes elnöke azt követően, hogy látogatást tett a KR budapesti központjában szerdán.

Németh Szilárd azt mondta: a Készenléti Rendőrség múltjában fekete folt 2006. október 23., amikor az akkori politikai vezetők, köztük Gyurcsány Ferenc miniszterelnök arra kényszerítette a testület elődjét, hogy a saját népét lője és lovasrohammal “küzdje le”.

Ma már azért sem tudná elvégezni a 2006-ban rákényszerített feladatot a testület, mert nem vezényelhetők ki lovas rendőri egységek politikai rendezvényekre, illetve a 2014 és 2017 közötti, “komolynak látszó” tüntetéseken a rendőrség bebizonyította, hogy még a provokátoroknak is biztosítja a szólásszabadsághoz való jogot – tette hozzá.

A kormánypárti politikus kijelentette: a KR legaktuálisabb feladatának a határvédelmet tekinti, azután, hogy 2015-ben létrejött a két határrendészeti igazgatóság. A testület ezzel a tevékenységével hozzájárul ahhoz, hogy Magyarország mára Európa legbiztonságosabb országa és Budapest az egyik legbiztonságosabb nagyváros.

Ugyanakkor – folytatta – az elmúlt nyolc évben nemcsak a rendőrségnél történt szellemi irányváltás, hanem a kormányzat és a Készenléti Rendőrség viszonyában is, ugyanis ha a testület új feladatot kap a kormánytól, annak finanszírozását biztosítják is.

Az elmúlt időszak eredményei között említette, hogy soha nem látott mértékű illetményemelést kaptak a rendőrök, Magyarországon, vagy magyar közreműködéssel készült autókkal újult meg a rendőrség járműparkja, és egy ezer férőhelyes új körlet is épül a Készenléti Rendőrség központi telephelyén.

A sajtótájékoztatón szóba került egy kedd esti, Németh Szilárd és Fazekas Sándor agrárminiszter részvételével megtartott csepeli lakossági fórum is. Németh Szilárd az ott elhangzottakat firtató újságírói kérdésekre azt mondta: az agrárminiszter nem mondott olyat, hogy Soros György rovarokkal etetné a magyarokat, továbbá az sem hangzott el, hogy ha nyernek a szocialisták, akkor Einstein agyát kell megenniük a magyaroknak. Hozzátette: azzal egyetért, hogy amennyiben migránsok Magyarországra betelepülnek, akkor veszélybe kerül a magyar kultúra, a magyar kultúrának pedig része a magyar gasztronómia is.

Az Elios-üggyel kapcsolatos kérdésekre megismételte, hogy az egy brüsszeli kampányjelentés, egyértelmű beavatkozás a magyar választásokba. Mint mondta, a közvilágítási projekt a Bajnai-kormány időszakáig nyúlik vissza, és az ügy Simicska Lajoshoz köthető.

Szintén újságírói kérdésre reagálva Németh Szilárd többször hangsúlyosan megismételte, hogy a Magyar Helsinki Bizottság Soros-szervezet.

Hirdetés
„A fiatalokat csak a mai kor eszközeivel lehet befogadóvá tenni”
Titkot rejtő mélységbe húznak Puha Ferenc festményei
A benyomások és érzetek kapják a főszerepet Puha Ferenc festőművész „Ez már babám a szubmélység” című kiállításán, amely csütörtökön nyílt meg az SZTE-JGYPK Rajz-Művészettörténet Tanszékének Galériájában.
A vetőmagexport sérülékenységére is rámutatott a Covid-válság
A növekvő verseny miatt új stratégiára van szükség – mondta Takács Géza, a Vetőmag Szövetség elnöke.
Trianon 101 éve címmel előadást tartottak az MCC-ben
Csütörtökön Gali Máté, az MCC kutatótanára, a Rubicon Intézet tudományos főmunkatársa érkezett Szegedre, és előadást tartott „Trianon 101 éve” címmel.
Kiemelkedően nagyot nőnek idén a nyugdíjak
Decemberre a 9-10 százalékot is elérheti a nyugdíjak növekedése. Három okból is jelentős emelkedést érhetnek el az idén a magyar nyugdíjak. Mutatjuk a részleteket.
Czeglédy Csaba szerint nem szokványos az ellene folyó eljárás
Czeglédy Csaba a Human Operator Zrt. ügyében a Kecskeméti Törvényszéken folyó tárgyaláson csütörtökön azt állította, ezer sebből vérzik, és egyáltalán nem szokványos az ellene folyó eljárás.
Megnyílt a World Press Photo kiállítás
Idén is 151 sajtófotót láthat a közönség a Magyar Nemzeti Múzeumban.