koronavírus

2020.03.15. 16:20

Németország lezárja a határait hétfőtől

Az intézkedés a járvány megfékezését szolgálja.

Egybehangzó sajtójelentések szerint Németország lezárja Ausztriával, Franciaországgal és Svájccal közös határát hétfő reggel 8 órától a koronavírus-járvány miatt.

A Bild című lap és a dpa hírügynökség kormányzati forrásokra hivatkozó értesülése szerint

az intézkedés nemcsak a járvány megfékezését szolgálja, hanem azt is, hogy megakadályozzák a külföldiek pánikvásárlásait a határ menti települések élelmiszerüzleteiben.

Angela Merkel kancellár és Horst Seehofer belügyminiszter tartományi kormányfőkkel folytatott telefonkonferenciáján megállapodtak arról, hogy az áruforgalmat fenntartják, és az ingázó munkavállalóknak is engedélyezik a határátkelést. A határigazgatásért felelős szövetségi rendőrség a tartományi rendőri szervek segítségével ellenőrzi az átkelőket.

Korábban több szomszédos állam, Lengyelország, Csehország és Dánia is lezárta határait a járvány miatt.

A Bild vasárnap délutáni – a tartományi egészségügyi minisztériumoktól begyűjtött – adatai szerint Németországban 4856 koronavírus-fertőzést tartanak számon. A járványban 10 ember halt meg, 4 Észak-Rajna-Vesztfáliában, 3-3 Baden-Württembergben és Bajorországban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában