Ország-világ

2017.08.19. 00:47

Nemzeti színekkel ragyogja be az éjszakát a pécsi tévétorony - fotók

A LED-világítással a város minden pontjáról érdekes, akár még Európában is egyedülálló attrakciót kívánnak nyújtani - mondta el fejlesztést koordináló országgyűlési képviselő, Csizi Péter.

Az 535 méter magas Misina csúcsán 1968-ban kezdtek hozzá az építkezéshez, s négy év alatt készült el a tévétorony, amelyhez 18 ezer köbméter betont használtak fel. A kilátó, ahonnan szép időben még a Balatont is látni, hamar népszerűvé vált a látogatók körében. Fénykorában – a hetvenes-nyolcvanas években – százezer turista kereste fel évente, mostanra azonban ez a szám 60-80 ezerre csökkent.


Az új, egyedi világítás már a mai kor követelményeinek megfelelően LED technikával készül, és a színek is változtathatók lesznek, így – például ünnepek alkalmából – akár nemzeti színbe is öltöztethető az építmény. A beruházás során a kilátó környezetét is megújítják.

Nemzeti színekkel ragyogja be az éjszakát a pécsi tévétorony



A fejlesztést koordináló országgyűlési képviselő, Csizi Péter a Kossuth Rádió Közelről című műsorában elmondta: a tévétorony nem csak arra szolgál majd, hogy a turisták gyönyörködjenek a mecseki panorámában, hanem a LED-világítással a város minden pontjáról érdekes, akár még Európában is egyedülálló attrakciót kívánnak nyújtani.

Címkék#Pécs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában