Nézőpont: az emberek több mint 80 százaléka támogatja a kormány családpolitikáját

A kormány családpolitikai megoldásait társadalmi konszenzus övezi, 10-ből 8 megkérdezett jó döntésnek tartja a családok kiemelt támogatását - olvasható a Nézőpont Intézet legfrissebb közvélemény-kutatásában, amelynek részleteit szombaton közölték az MTI-vel.

A felmérés – amelyet 2018. november 9. és 16. között készítettek ezer ember telefonos megkérdezésével – adatai szerint a családpolitika központba állításával (81 százalék), a csokkal (68 százalék) és a családoknak juttatott több támogatással (69 százalék) is túlnyomó többséggel egyetértenek az emberek. Fontosnak tartották kiemelni, hogy nemcsak a többgyerekes családok esetében ilyen magas ennek a csok elismertsége: a 18 évnél fiatalabb, gyerekkel nem rendelkezők körében 67, az egygyermekes családoknál 74 százalék tartja jó kezdeményezésnek. A demográfiai fordulat szorgalmazása pártok feletti, nemzeti ügynek tekinthető, mert pártszimpátiától függetlenül mind a baloldali, mind a jobboldali érzelmű szavazók jelentős többsége egyetért a támogatások mértékének növelésével, a jobbikosok 90 százaléka, a baloldali szimpatizánsoknak pedig bő kétharmada (68 százaléka) – tudatták.

Szponzorált tartalom
Lottózni otthon is lehet – biztonságos lottózási ötletek otthonra – #lottózzotthon
Senki sem maradhat hoppon az idei csokinyuszik miatt
Alig találtak problémát a hatóságok az ellenőrzéseknél.
Magyar tudósok igazolták, hogy széklettel is képes fertőzni a vírus
A Pécsi Tudományegyetem (PTE) virológiai munkacsoportjának szakemberei izolálták a koronavírust egy beteg székletmintájából.
Az atléták estek át leggyakrabban doppingteszten
Az Orosz Doppingellenes Ügynökség (RUSADA) az év első negyedében a legtöbb ellenőrző vizsgálatot az orosz atléták körében hajtotta végre.
Menyasszonyi ruha helyett maszkot varrnak
Az Újszentivánon élő divattervező néhány hete úgy döntött, saját varrodájából látja el faluját védőmaszkokkal.
Miss Anglia félretette a koronáját, hogy orvosként életeket mentsen
A szépségkirálynő úgy érezte, most a járvány idején a kórházban van rá szükség.
Ahol ismerték a szovjet vevők ízlését, annó 1978
Újragondolt Annó rovatunkban ezúttal a paprikafeldolgozó vállalat raktárába látogatunk. Mi fogjuk látni először a szovjet vevők kedvenceit.