Ország-világ

2019.02.09. 10:56

Nézőpont: az emberek több mint 80 százaléka támogatja a kormány családpolitikáját

A kormány családpolitikai megoldásait társadalmi konszenzus övezi, 10-ből 8 megkérdezett jó döntésnek tartja a családok kiemelt támogatását - olvasható a Nézőpont Intézet legfrissebb közvélemény-kutatásában, amelynek részleteit szombaton közölték az MTI-vel.

mti

A felmérés - amelyet 2018. november 9. és 16. között készítettek ezer ember telefonos megkérdezésével - adatai szerint a családpolitika központba állításával (81 százalék), a csokkal (68 százalék) és a családoknak juttatott több támogatással (69 százalék) is túlnyomó többséggel egyetértenek az emberek. Fontosnak tartották kiemelni, hogy nemcsak a többgyerekes családok esetében ilyen magas ennek a csok elismertsége: a 18 évnél fiatalabb, gyerekkel nem rendelkezők körében 67, az egygyermekes családoknál 74 százalék tartja jó kezdeményezésnek. A demográfiai fordulat szorgalmazása pártok feletti, nemzeti ügynek tekinthető, mert pártszimpátiától függetlenül mind a baloldali, mind a jobboldali érzelmű szavazók jelentős többsége egyetért a támogatások mértékének növelésével, a jobbikosok 90 százaléka, a baloldali szimpatizánsoknak pedig bő kétharmada (68 százaléka) - tudatták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában