Ország-világ

2011.04.29. 19:21

Nincs szükség további belvízi védekezésre

Budapest – A jó időre való tekintettel nincs szükség további belvízi védekezésre – közölte a Vidékfejlesztési Minisztérium Sajtóirodája.

Delmagyar.hu

A közlemény szerint mára már csak azok a mélyen fekvő területek vannak víz alatt, amelyeket az év nagy részében víz borít. A folyamatban lévő árvízi védekezések nem állnak le. Jelenleg nincs szükség rendkívüli ár- és belvízvédelmi készültség elrendelésére az országban. Az időjárási előrejelzések szerint rövid távon erre nem is kell számítani. A száraz időnek köszönhetően folyamatosan csökken a belvízzel borított területek aránya.

A védelmi munkákkal párhuzamosan változatlanul zajlik az árvízvédelmi biztonság megteremtése a Sajó-völgyében. A munkákra 7,3 milliárd forintot fordít a kormány ebben az évben. A beruházás keretében árvízvédelmi töltések, szükség- és záportározók épülnek, valamint zajlanak a kotrások a kritikus szakaszokon. A kivitelezés a tervezett határidők betartása mellett folyik.

A kormány az ár- és belvízi védekezés költségeinek folyamatos finanszírozása érdekében a közelmúltban döntött arról, hogy 6,7 milliárd forintot átutal a Vidékfejlesztési Minisztériumhoz. Tekintettel arra, hogy a pénz megérkezett a tárcához, a megállapodásokat már elkezdték megkötni a vízügyi igazgatóságokkal. Ezzel az ágazat pénzügyi helyzete is stabilizálódik – áll a közleményben.

Címkék#belvíz

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában