Üldözött keresztények

2019.11.25. 23:09

Novák: a kormány mindent megtesz az élet védelmében

Novák Katalin angolul szólalt fel egy hálaadási gálavacsorán, amely a magyar-amerikai együttműködést ünnepelte a vallási kisebbségek védelmében. Az eseményt a II. Nemzetközi konferencia a keresztényüldözésről című rendezvény keretében tartották.

A kormány próbál mindent megtenni, hogy megvédje a családot, az életet – jelentette ki az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára hétfőn Budapesten.

Az államtitkár azt mondta: örül, hogy olyan országban élhet, ahol „szabadon lehet megélni a hitet, jólét és stabilitás van”. Sok családtagját üldözték a hite miatt a kommunizmus idején – idézte fel.

Úgy vélekedett: ha az európaiak valóban tisztelik azokat, akiket üldöznek a kereszténységük miatt, akkor tartoznak nekik azzal, hogy ők nem adják fel a saját keresztény hitüket, kultúrájukat, identitásukat.

A jólét, a kényelmes életkörülmények miatt az európaiak nem érzik veszélyben a hitüket, amelyet így hajlamosak feladni. Ez azonban tiszteletlenség az üldözött keresztényekkel szemben – vélekedett Novák Katalin.

Meg kell óvni a keresztény hitet – nyomatékosította. Ezért nagyon hálás a kormánynak, amely nemcsak beszél erről, hanem tesz is az ügyért – mondta.

Kitért rá, hogy 2011 óta új alaptörvény van Magyarországon. A jogszabály úgy fogalmaz: „büszkék vagyunk arra, hogy Szent István királyunk ezer évvel ezelőtt szilárd alapokra helyezte a magyar államot, és hazánkat a keresztény Európa részévé tette”.

Magyarország keresztény kultúrájának védelme az állam minden szervének kötelessége – idézte az alaptörvény egy másik részét az államtitkár.

Köszönetet mondott, amiért az Egyesült Államokban partnereket találtak a családot és az életet védő (pro-family, pro-life) megközelítésükhöz.

Európában egyetlen olyan állam sincs, ahol elegendő gyermek születne – emelte ki Novák Katalin, úgy értékelve a folyamatot, hogy annak iránya rossz. Az üldözött keresztények ezzel szemben olyan helyeken élnek, ahol növekszik a népesség.

Magyarországon a magzat életét a fogantatástól kezdve védelem illeti meg – hangsúlyozta.

Szintén az alaptörvényből idézve az államtitkár hozzátette, hogy a házasságot mint férfi és nő között, önkéntes elhatározás alapján létrejött életközösséget védik.

Novák Katalin kiemelte, hogy a legalább négygyermekes anyáknak januártól nem kell majd személyi jövedelemadót fizetniük.

Rég nem volt annyi házasságkötés, mint most, negyvenéves csúcs dőlt meg – mondta az államtitkár.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában