Ország-világ

2019.04.27. 12:19

Novák Katalin: a csok beváltotta a hozzá fűzött reményeket

Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár komoly eredménynek tartja, hogy a csokkal közel félmillió ember otthonteremtését sikerült segíteni. A politikus a Magyar Nemzetnek adott interjúban a közelgő EP-választásokról szólva kiemelte: oda kell figyelni arra, hogy az emberek biztonságban akarnak élni, és komolyan kell venni a tömeges bevándorlás jelentette fenyegetést.

Munkatársunktól

"A csok beváltotta a hozzá fűzött reményeket, és példa arra, hogy a gazdaságpolitikai és családtámogatási célokat jól lehet ötvözni, hiszen nemcsak az otthonteremtésben segít, de az építőipart és a gazdaságot is élénkíti a csok" - mondta Novák Katalin annak kapcsán, hogy átlépte a százezret a családi otthonteremtési kedvezménnyel (csok) támogatott családok száma.

  

Az államtitkár szerint a falusi csok újabb lendületet adhat a családok gyermekvállalásának és otthonteremtésének, hiszen felújításra is lehet majd fordítani az összeg egy részét.

  

"Néhány megye kiemelkedik, de összességében országosan meglehetősen arányos a csokigénylések megoszlása. Budapesten látni, hogy elsősorban az agglomerációban vették igénybe" - tette hozzá.

  

Kiemelte, hogy a csokon keresztül eddig 300 milliárd forint támogatást tudtak adni, és a kapcsolódó hitel révén további 150 milliárd forintot fordítottak otthonteremtésre. A jövő évre tervezett összeg 250 milliárd körül várható, de ez egy felülről nyitott keret, minden jogosult meg fogja kapni a csokot, aki igényli - hangsúlyozta az államtitkár.

  

A közelgő EP-választások kapcsán úgy vélte: a magyarok - és minden európai polgár - számára a saját és családjuk fizikai, egzisztenciális, lelki biztonsága a fontos. Ezért nem szabad a szőnyeg alá söpörni a migrációs fenyegetést sem.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában