sokaknak segítség

2021.09.10. 17:52

Novák Katalin: januártól ismét emelkedik a GYOD

A családokért felelős miniszter Debrecenben jelentette be a hírt.

Debrecen, 2021. szeptember 10. Novák Katalin családokért felelõs tárca nélküli miniszter gyermekek között a debreceni családsegítõ és gyermekjóléti központban 2021. szeptember 10-én. Az intézményben tartott sajtótájékoztatón a miniszter bejelentette, hogy jövõ év január 1-jétõl a minimálbér szintjére emelkedik a gyermekek otthongondozási díja (gyod). MTI/Czeglédi Zsolt

Forrás: MTI

Fotó: Czeglédi Zsolt

Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter Debrecenben töltötte a napját pénteken, a látogatás apropójáról a DMJV Család- és Gyermekjóléti Központban számolt be – írja a Haon.hu.

Elmondta, a harmincéves Immánuel Otthon most egy teljesen új épületet kaphatott, ennek átadójára érkezett. – Egy olyan 6 ezer négyzetméteres új intézményben fogadhatják a jövőben a halmozottan sérült gyermekeket, amely 21. századi körülményeket és biztonságos ellátást biztosít számukra – ismertette.

[embed]https://haon.hu/galeria/a-dmjv-csalad-es-gyermekjoleti-kozpontban-jart-novak-katalin/[/embed]

Mint mondta, a kormány a másfél milliárd forintos beruházást anyagi támogatással segítette, hozzátette, a halmozottan sérült gyermekeket gondozó szülők számára 2019 óta elérhető a gyermekek otthongondozási díja (GYOD).

„Ez az összeg most 147 ezer forint, de a jövő évben ismét emelkedni fog, így el fogja érni a minimálbért”

– tudatta. Novák Katalin arra is kitért, Debrecen egy családbarát város, megköszönte a városvezetésnek, hogy a kormányzat családközpontú politikáját helyben megvalósítják, sőt erősítik, kiegészítik azt.

Papp László polgármester folytatva az előző gondolatmenetet elmondta, a normatív támogatások növekedésének köszönhetően a szociális és családvédelmi területen egyre nagyobb keretösszegből tudnak gazdálkodni, ez 2021-ben Debrecenben meghaladja a 4,2 milliárd forintot. Kiemelte, Debrecenben a szociális terület nemcsak a város és a kormányzat, hanem a civil szervezetek, vállalkozások támogatására is számíthat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában