"Isten éltesse önöket"

2021.10.01. 11:15

Novák Katalin köszöntötte az időseket a világnap alkalmából (videó)

Idén minden eddiginél magasabb nyugdíjprémiumra számíthatnak a nyugdíjban vagy nyugdíjszerű ellátásban részesülő emberek – közölte a családokért felelős tárca nélküli miniszter a Facebook-oldalára feltöltött videóban pénteken, az idősek világnapján.

Novák Katalin családokért felelõs tárca nélküli miniszter beszél a IV. Budapesti Demográfiai Csúcs nyitó sajtótájékoztatóján a Várkert Bazárban 2021. szeptember 22-én. A miniszter közölte, hogy közös konferencianyilatkozatot ír alá Orbán Viktor miniszterelnök az eseményen részt vevõ állam- és kormányfõkkel a szeptember 23-án kezdõdõ csúcson. A Várkert Bazárban tartott kétnapos rendezvényre ötszáz vendéget várnak, köztük olyan vezetõ politikusokat, közéleti szereplõket, tudósokat, civil és egyházi szereplõket, valamint a vállalati szféra képviselõit, akiknek van mondanivalójuk arról, hogy lehet családközpontúan gondolkodni, elõsegíteni a gyermekvállalást és a demográfiai kihívásokra családközpontú válaszokat adni.

Forrás: MTI

Fotó: Soós Lajos

Novák Katalin felidézte Orbán Viktor miniszterelnök reggeli bejelentését, amelynek értelmében nyolcvanezer forint lesz a nyugdíjprémium.

A miniszter kiemelte:

azért nyílik lehetőség a megszokott nyugdíjkorrekció mellett nyugdíjprémiumot is adni az időseknek, mert a gazdaság egyre jobban működik, a magyar emberek teljesítménye növekszik.

A kiegészítő nyugdíjemelés és a nyugdíjprémium kifizetését követően jövőre a kormány folytatja a tizenharmadik havi nyugdíj visszaépítését – közölte Novák Katalin.

„Az volt a vállalásunk, hogy amit a baloldal elvett, mi visszaadjuk idős honfitársainknak”

– fogalmazott.

Jövőre legalább kétheti tizenharmadik havi nyugdíjat fognak fizetni, de mindent megtesznek azért, hogy a juttatás összege ennél is nagyobb legyen – hangsúlyozta.

A miniszter az időseket köszöntve arra biztatta őket, hogy kérjék a koronavírus elleni védőoltást.

Borítóképünkön Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában