Nyertes Zsuzsa nyerő szériában

Mostoha körülmények között is képes sminkelni, koncentrálni, szerepet tanulni, egyszóval: igazi profi.

Ha újrakezdhetném az életemet, talán annyiban változtatnék rajta, hogy Zsuzsi lányomnak lenne egy testvére – összegezte Nyertes Zsuzsa. Úgy véli: az élet nehéz pillanataira is szükség van, hiszen honnan máshonnan meríthetne hiteles alakítást egy színésznő, ha nem a saját életéből?
 

Nyertes Zsuzsa másfél órával az előadás kezdete előtt érkezik a vidéki fellépésre, egy pillantással felméri a szűk öltözőt, majd dönt: a színpad hátsó részén sminkel. Hoz két széket, gyorsan kicsomagol, s már indulhat is a színpadi maszk megalkotása. Egy kis Evian-vizet spriccel az arcára, és vastagon felkeni az alapozót. Azt mondják: a név kötelez. Ha ez igaz, Nyertes Zsuzsa sikeres életet mondhat magáénak.

– Itt az ideje, hogy visszatekintsek, 23 éve vagyok a pályán. Ennyi biztosan nincs már hátra, akármilyen jó egészségnek örvendek. Ha az eddigiekhez hasonló sikerekben, szeretetben lesz részem a hátralévő időben, akkor elégedett leszek.

Nyertes Zsuzsa színművész 1983-ban szerzett diplomát, azóta a Vidám Színpad tagja. Kevesen mondhatják el magukról, hogy ugyanannál a társulatnál húznak le évtizedeket. A kabarétól a vígjátékon át a musicalig minden szerepben feltűnt színésznőnek ez is sikerült. Úgy véli, a sors kegye, hogy nem kellett színházat váltania. A hűség azonban nemcsak a munkájában, hanem a magánéletében is jellemző rá. Irigyei persze ezt rögtön cáfolnák, mondván: szinte csak ledér, könnyű vérű nőket alakít, ráadásul éppen 5 évvel ezelőtt az egyik férfimagazinban megjelentek aktképei. 

– Nemcsak a Vidám Színpadnál kapok szerepeket, hívnak kabaréműsorokba, a Karinthy színházban a Szeressük egymást című darabban játszottam, tehát már kiléptem a beskatulyázásból. A férfimagazinban való megjelenést dacból vállaltam. Korábban egy ismert fotós készített egy aktalbumot, ám megállapodásunktól eltérően az egyik képet eladta egy bulvárlapnak. Nagyon dühös lettem. Amikor később megkerestek egy férfimagazintól, rögtön igent mondtam. Igényes fotókat készítettek, amikre büszke vagyok. Igaz, ma már a kislányom miatt nem vállalnék hasonlót.

Firtatjuk: minek köszönheti fiatalos megjelenését: örökség ez, vagy tesz érte? A válasz kézenfekvő: egy szépségszalon-tulajdonos a legjobb reklámja saját szalonjának. A színművésznő nagyon büszke fővárosi szalonjára. Ott ő a rendező, ő határozza meg, hogy milyen termékekkel, gépekkel dolgozzanak az alkalmazottak. Olyan nevekkel dicsekedhet, mint Rost Andrea, vagy a jelenlegi magyar first lady, Dobrev Klára, aki egyébként már négy éve visszatérő vendége. Nyertes Zsuzsa bevallja: anyagiakban elsőbbséget élvez a szalon. Annyira, hogy még 12 éves Zsuzsi lányának sincs stafírungja, lakása. A 24 órába tehát minden belefér: az üzletasszony, a színésznő és az édesanya feladatai. Mert, ahogyan Nyertes Zsuzsa tartja, az embernek arra van ideje, amire időt szán. Ő pedig mindhárom szerepkört szívesen műveli, mert szereti. A titok ilyen egyszerű.

Még nincs kész a smink, de előkerül a rúzs. Csodálkozunk is, mert a nők ezt többnyire a végére hagyják…
 – Tudom, most azt gondolod, hogy a nők a smink elkészültével festik csak ki a szájukat. Én úgy vagyok ezzel, hogy a közepénél felteszem a rúzst, és akkor már meg van a karaktere az arcomnak, és tudom: hamarosan készen vagyok. Csókállót rakok fel, mert az egyik jelenetben megcsókolom Straub Dezső homlokát.

Ezt már csak néhány mozdulat követi, és Nyertes Zsuzsa, bár még nincs kosztümben, átlényegül. Most nem egy szépségszalon-tulajdonos, nem egy édesanya, sőt nem is egy lakásfelújítás közepén lévő feleség áll előttünk, hanem a késő este munkából hazatérő álnővérke, vagyis a Könnyű erkölcsök című Manfredi-darab Hercegnője. Elbocsáttatunk, de még utánunk kiált: ha ráérünk, mindenképp nézzük meg a darabot.

Murgács Kálmánt tizenegy évre Székkutasra száműzték
Murgács Kálmán, egyik leghíresebb nótaszerzőnk, 1947-től 1958-ig élt száműzetésben Székkutason.
A munkahelyvédelmi bértámogatást 9500 vállalat vette igénybe
Ez 125 ezer munkavállalónak jelent többletbért.
Húsz népdalénekes közös dallal szól az összetartozástól és a szebb jövőről (videó)
A Muzsikás mára klasszikussá vált ördöngösfüzesi ritka magyarjára Herczku Ágnes válogatta a népdalsorokat.
Szijjártó Péter és a román külügyminiszter bejelentéssel készül
A két ország külügyminisztere 11 órakor tart közös sajtótájékoztatót.
Belichicket és McCarthyt tartják legtöbbre a fogadóirodák
A hatszoros Super Bowl-győztes Belichick negyedszer nyerheti el a címet.
Gyurcsány: hazudtunk reggel, éjjel meg este – Hallgassa újra az őszödi beszédet!
Hallgassa újra az őszödi beszédet! De a hanganyag alatt el is olvashatja azt.