Hallgassa élőben!

Nyomoznak a taszári nyertes egyik tulajdonosánál

A Nemzeti Nyomozó Iroda vizsgálódik a taszári repülőtér hasznosítására kiírt pályázat nyertese, az Ugarde Kft. egyik tulajdonosának, a VIV Holdingnak egy 2006. évi beruházással kapcsolatos ügyében - írta szombati számban a Somogyi Hírlap az index.hu értesülésére hivatkozva.

A svájci bejegyzésű cég 11,2 milliárd forintos MFB-hitel segítségével részt vett egy Adonyban épülő 550 ezer tonnás terménytároló beruházásának megszervezésében, finanszírozásában és kivitelezésében. A beruházást a Magtár Kft. végezte, amelynek egyik tulajdonosa volt a VIV Holding. Miután a hitel elköltésével nem volt minden rendben, a svájci cég hónapokkal ezelőtt kiszállt a cégből. Időközben nagy vagyoni kárt okozó hűtlen kezelés és közokirat-hamisítás gyanújával a Nemzeti Nyomozó Iroda gazdaságvédelmi főosztálya nyomozást indított a beruházással kapcsolatban.

A megyei napilap közlése szerint Kolber István miniszterelnöki megbízott a hírportálnak elmondta: nem volt előírás, hogy vizsgálják a pályázó cégek pedigréjét. A nyertes Ugarde Kft. pedig eleget tett a meglehetősen kemény részvételi feltételeknek, és letette a pályázat indulásához szükséges 100 millió forint bánatpénzt, valamint megszerezte a repülőtér üzemeltetéséhez szükséges engedélyeket is.

Férfi kézilabda Eb: kisorsolták a csoportokat, pikáns meccseket rendeznek Szegeden
Budapesten kisorsolták a 2022-es férfi kézilabda Európa-bajnokság csoportjait, amelynek C jelű négyesét Szeged látja majd vendégül.
Az elmúlt több mint tizenöt év leghidegebb áprilisa volt az idei Európában
A hidegbetörés különösen Franciaországot érintette, itt fagykár is érte a szőlőket és gyümölcsfákat.
Az interneten kínáltak szexuális szolgáltatást, a TEK elfogta őket
A feltételezett elkövetőket május 5-én hajnalban, összehangolt rendőri akcióban állították elő.
Kárász jól sprintelt - Fotók
A szegedi Maty-éren rendezett olimpiai pótkvalifikációs kajak-kenu válogató második napján már több siker jutott az MVM Szeged versenyzőinek, és az algyői származású Kopasz Bálint (Győr) is magabiztosan nyert K1 1000 méteren.
Lengyel tisztségviselő: politikailag elfogult az Európai Unió Bírósága
A miniszterhelyettes szerint kettős mércét alkalmazva próbálják megfosztani szuverenitásától és függetlenségétől Lengyelországot.
Hihetetlen! A túlvilágról üzent Pécsi Ildikó
Megmagyarázhatatlannak tűnő jelenség történt.