Ország-világ

2009.06.17. 23:30

Obamáék is a tű fokán

Egyesült Államok - A kivételes tehetségűnek mondott Willard Wigan műremekeit mutatják be egy tárlaton Los Angelesben. A brit képzőművész 24 karátos aranytűket használ: a tű fokába pedig icipici szobrocskákat ragaszt. Ilyen formán „szobrot" állított Barack Obama amerikai elnöknek és családjának is.

Daily Mail (fordította: Nyemcsok Éva)

– Soha nem gondoltam, hogy megérem: egy színes bőrű embert választanak az Egyesült Államok elnökévé. Most, hogy megtörtént, ezzel az alkotással tisztelgek Barack Obama elnök előtt – mondta Wigan. Egyébként az összes közül ez a kedvenc munkája, és erre is a legbüszkébb.

A mikroszkopikus méretű alkotások elkészítése három-négy hónapot vesz igénybe. A képzőművész elárulta: a munka kezdete előtt igyekszik meditatív állapotba kerülni, hogy a szívverése lelassuljon, és egy picit se remegjen a keze. Ez a trükkje mikrovilága hihetetlen precizitásának.

Az amerikai elnök családjával - egy aranytű fokában. Fotó: Daily Mail

Az amerikai elnök családjával - egy aranytű fokában.
Fotó: Daily Mail

Wigan korábban már számos híresség, így Nelson Mandela, Mike Tyson miniatűr szobrát is elkészítette, valamint az Oscar-szobor aprócska kicsinyített változatát, Ben Hur és a New York-i szabadságszobor icipici mását is.

A Károly herceg által munkássága miatt kitüntetett Wigan tavaly kollekciójának 72 darabját adta el egy brit milliárdosnak – összesen 3,6 milliárd forintnak megfelelő angol fontért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában