Ország-világ

2009.03.07. 11:45

Olajos Péter is ott lesz az MDF mai választmányi ülésén

Olajos Péter, az MDF mostani európai parlamenti képviselője is ott lesz a párt országos választmányának szombati ülésén.

A politikus fel akar szólalni, ha lehetőséget kap erre, az ellenzéki párt jövőjével kapcsolatban. A zárt ülés 10 órakor kezdődik az MDF Szilágyi Erzsébet fasori székházában, most véglegesítik a párt európai parlamenti listáját a júniusi EP-választásokra.

A listán [namelink name="Bokros Lajos"] volt pénzügyminiszter és Habsburg György nagykövet után Kerék-Bárczy Szabolcs, a párt külügyi kabinetjének vezetője kapott helyet, a negyedik egy fiatal MDF-es politikus, Joó Szabolcs, egy uniós pályázatíró cég vezetője. Az ötödik helyet pedig Dávid Ibolya foglalja el - derült ki az MDF elnökségének szerdai ülése után. Olajos Péter, a párt mostani EP-képviselője nem szerepel a listán.

[namelink name="Dávid Ibolya "]pártelnök a héten úgy nyilatkozott: Habsburg György már bejelentette, hogy elfogadja a felkérést, ha a választmány is támogatja. Bokros Lajos vasárnap érkezik Magyarországra, így akkor, a választmány döntésének birtokában tud majd választ adni.

A pártelnök megfogalmazása szerint Olajos Péter jelenlegi EP képviselő bejelentette a sajtó nyilvánosságán keresztül, hogy nem vállal helyet a listán. Dávid Ibolya azt mondta, hogy az elmúlt hetekben, hónapokban többször is beszéltek, tudta Olajos Péter, hogy az MDF lehetséges listavezetőkkel tárgyal. Így nem bízhatott abban, hogy listavezető lesz - tette hozzá.

Olajos Péter ezzel szemben szintén a héten azt mondta: nem egyeztettek vele, mielőtt Bokros Lajos és [namelink name="Habsburg György"] neve felmerült, emellett elgondolkodtatónak nevezte, hogy EP-képviselőként, az MDF alelnökeként és az ötfős csúcs kampánystáb tagjaként az elektronikus médiából értesült minderről. Bokros Lajost és Habsburg Györgyöt nem tartja megfelelőnek az EP-lista első két helyére Olajos Péter, a listán utánuk nem vállalná el a jelölést - tette hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában