szavazásértékelés

2020.02.06. 10:49

Olvasóink kiállnak a tanárok mellett, szigorúbb büntetéseket szeretnének

Mostanában egyre többször hallani olyan esetekről, amikor diákok tanárokat bántalmaznak.

Forrás: Shutterstock

Pár napja Mezőtúron rángattak majd ütöttek meg egy tanárt, nemrégiben pedig 14-16 éves gyerekek Nagykátán aláztak és fenyegettek meg egy pedagógust. Mindkét esetről készült videó is.

Az incidensek kapcsán a kormánypártok nevében Böröcz László, a Fidesz országgyűlési képviselője közölte: a Fidesz-KDNP támogatja a kormány tanárokat védő terveit, mert elfogadhatatlan, hogy fizikailag fenyegessék, bántalmazzák a tanárokat.

Nincs mentség az ilyen, pedagógusok elleni erőszakos viselkedésre, sem a diáknak, sem a szülőnek. Nem mentség a szociális helyzet sem – mondta kedden.

Az esetek kapcsán a héten olvasóink véleményét is megkérdeztük.

[eweb-voting id="0"]

A szavazók többsége, 50 százaléka több jogot adna a tanárok kezébe, hogy szigorúbb szabályokkal védekezhessenek a hasonló bántalmazások ellen. A voksolók 37 százaléka szerint ugyanakkor ez sem lenne elég, ők az ilyen diákokat már javítóintézetbe küldenék.

Olvasóink 11 százaléka szerint a legmegfelelőbb büntetés nekik ugyanakkor az lenne, ha elmennének dolgozni, alig két százalékuk pedig úgy gondolja, egyedi eset(ek)ről van szó, nem szabad rögtön korlátozni a diákok szabadságát.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában